Aluat pentru pizza
Aluat pentru pizza.
Aluat pentru pizza, reteta pentru blat perfect
INGREDIENTE:
500 g faina + faina pentru masa de lucru
20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
30 ml ulei masline
10 g sare
1 lingurita zahar
350 ml apa calda
Mod de preparare aluat pentru pizza:
Punem drojdia cu zahar, doua linguri faina si 200 ml apa calda intr-un castron.
Lasam sa dospeasca 10-15 minute, apoi o incorporam in faina amestecata cu sare.
Adaugam restul de apa calda si uleiul de masline, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se lipeste de maini.
Lasam sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 3 bile (sau in 2 bile pentru pizza cu blat pufos).
Le acoperim cu folie si le mai lasam inca 30 minute sa creasca. Le intindem daca se poate cu mana, in forma rotunda sau dreptunghiulara, in functie de tava pe care o avem in dotare.
Daca intindem cu un sucitor lasam aluatul in tava sa mai creasca inca 30 minute, apoi il acoperim cu sosul de rosii si topping-ul preferat.
Spor la pregatit pizza!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Super bună reteta de aluat pentru pizza. Am încercat-o astăzi și pot spune că este perfecta.
Multumesc mult!
De cand am dat de reteta asta de aluat, doar pe ea o fac…toata lumea zice ca ce fain blat de pizza imi iasa😁
Multumim frumos ca ati impartasit-o cu noi🤗
multumesc frumos!
Buna seara!
O intrebare, va rog, se poate inlocui lingurita de zahar cu o lingurita de miere? Daca da, reteta si procesul raman nemodificate?
Multumesc frumos!
Buna seara! Poti folosi miere de albine dar cantitatea de zahar este foarte mica si nu influenteaza deloc dieta.