Pariziene cu crema de ciocolata

13 februarie 2015Diva in Bucatarie

Pariziene cu crema de ciocolata. Cand aluatul a crescut il cantarim si il impartim in 12 bucati (la mine au iesit de aprox. 75 g).

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-sectiune

Pariziene cu crema de ciocolata perfecte pentru pachetelul de scoala sau chiar pentru noi, merg de minune la micul dejun sau pe post de gustare dulce la orice ora din zi. Pufoase si aromate, cu o crema delicioasa cu ciocolata, ne determina sa le iubim si sa le pregatim de cate ori gandul nostru zboara catre un aluat dulce.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

500 g faina

50 g unt moale

3 oua

180 ml lapte cald

5 g sare

60 g zahar pudra

coaja rasa de la 1/2 portocala

1 lingura drojdie uscata

1/2 lingurita sare

Pentru crema:

250 ml lapte

100 g zahar

seminele de la 1 pastaie vanilie

40 g amidon

2 oua

25 g unt

100 g ciocolata + 2 linguri lapte

Pentru uns:

1 ou + 1 galbenus

PREPARARE:

Pentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele incercand sa pastram sarea la distanta de drojdie. Il framantam bine pret de 10 minute, apoi il lasam sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul. In acest timp pregatim crema: dizolvam in lapte amidonul, adaugam zaharul si semintele de vanilie si cele 2 oua.

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-2

Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia si punem la fiert, la foc mic, amestecand cat de des putem pana incepe sa se ingroase a o budinca. Luam de pe foc, adaugam untul, apoi ciocolata topita la microunde cu 2 linguri de lapte.

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-3

Cand aluatul a crescut il cantarim si il impartim in 12 bucati (la mine au iesit de aprox. 75 g).

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-4

Intindem fiecare bucata intr-o forma aproximativ patrata. Punem o lingura din crema de ciocolata pe aluat astfel incat atunci cand rulam aluatul cu crema sa ajungem la jumatatea bucatii intinse. Cealalta jumatate va fi taiata in mai multe fasii. Ungem interiorul aluatului (in jurul cremei si fasiile) cu 1 ou si un galbenus bautute bine, apoi rulam astfel incat sa nu iasa crema si fasiile sa ramana in partea superioara. Le putem lasa in forma dreptunghiulara sau le dam o forma de cornuri.

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-5

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam in jur de 20-30 minute sa creasca, apoi le coacem in uptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-6

Cand s-au rumenit frumos le scoatem, le ungem cu ou si le mai lasam 1 minut in cuptor, apoi le punem sa se raceasca pe un gratar.

pariziene-cu-crema-de-ciocolata-closeup

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mmm.. ce pofta mi-ai facut.. N-am mai facut de vre-o luna.. Eu le fac si din aluat de cozonac, cu diferite umpluturi. Ultima oara am facut cu gem de gutui, dulceata de afine si ciocolata, dar nu d-asta muncita ca a ta 🙂 ci d-aia de la borcan 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *