Mamaliga cu branzeturi si verdeturi
Mamaliga cu branzeturi si verdeturi. Mamaliga cu branzeturi si verdeturi este o reteta realizata de Chef Vasile Nicolae la festivalul mamaligii.
Mamaliga cu branzeturi si verdeturi este o reteta realizata de Chef Vasile Nicolae la festivalul mamaligii.
Mi s-a parut foarte gustoasa, asa ca am vrut neaparat sa v-o arat si voua pentru momentele in care vreti sa iesiti putin din tiparele clasice de pregarare ale mamaligii.
INGREDIENTE:
apa
lapte
malai
sare
cascaval ras
parmezan ras
ceapa verde
marar
patrunjel
oregano
piper
Pentru servit:
rosii
usturoi – optional
patrunjel
ulei de masline
parmezan ras fin
PREPARARE:
Pregatim mamaliga cu lapte si apa in cantitate egala, sare si malai, astfel incat sa obtinem o mamaliga moale.
Pana incepe sa fiarba lichidul tocam rosiile, le amestecam cu patrunjel verde tocat marunt, sare piper, ulei de masline si usturoi tocat fin, apoi radem branzeturile. Tocam verdeturile marunt (ceapa verde, marar, patrunjel, oregano).
Cand mamaliga este gata punem branzeturile rase peste ea (daca se poate cantitate egala din amandoua) si amestecam.
Adaugam verdeturile si omogenizam compozitia.
Punem mamaliga in boluri si aranjam un topping de rosii peste aceasta. Daca mai avem putin parmezan putem presara pentru a completa decorul.
Pofta buna!
Mămăliga moale e preferata mea cu toate că nici cea la grătar nu o refuz. Oricum, o consum destul de rar.
😉