fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE SOMON AFUMAT CU MIX DE OUA

January 24, 2015 | CATEGORIA

salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua

De cand am vazut aceasta reteta  de salata de somon afumat cu mix de oua mi-a ramas gandul la ea, asa ca azi am pregatit-o special pentru Sidy. A fost perfecta pentru gustul meu si sper sa va placa si voua.

INGREDIENTE:

100 g somon afumat

2 cartofi mici fierti in coaja

5 oua de gaina fierte de consistenta tare

6 oua de prepelita fierte cu o consistenta tare

100 g cascaval ras

1/2 ardei gras rosu

5 linguri maioneza

100 g iaurt grecesc

1 lingura mustar

sucul de la 1/2 lamaie

sare

piper

1/2 legatura de patrunjel verde

Pentru decor:

icre de somon

rosii

1 ou de prepelita fiert

 

PREPARARE:

Dam prin razatoarea mare cartofii fierti in coaja, ouale fierte si decojite (pastram un ou de prepelita pentru decor) si cascavalul. Ardeiul gras il tocam cuburi mici, apoi tocam patrunjelul si somonul. Le punem intr-un bol pentru a le amesteca.

salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua-1

Separat amestecam maioneza cu iaurt, sucul de lamaie, mustar, sare si piper.

salata-de-somon-afumat-cu-mix-de-oua-2

Pastram o parte din crema obtinuta pentru a decora salata, iar restul o punem peste compozitia cu somon si oua si amestecam.

Aranjam salata pe o farfurie sau intr-un castron, o acoperim cu restul de maioneza cu iaurt si decoram dupa inspiratie.

Pofta buna!

 

Comentarii

  • Bravo Cristina !
    Imi place foarte mult cum ti-a iesit salata…tot ve faci tu e arta !
    Multumesc frumos ca ai participat la provocarea mea !
    Te tzuc !

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru invitatie Sidy! Te pup!

  • elena

    Salut,Diva!Imi plac f. mult retetele tale.As dori o reteta de sarmalute cu carne de porc si ciuperci ,in foi de varza acra.Am gasit ceva pe net dar,nu prea convingator…sunt o persoana cam pretentioasa…
    O zi de duminica superba,succes in tot ce ti-ai propus!

    • diva in bucatarie

      Draga Elena, Iti multumesc pentru aprecieri. La reteta mea de sarmale in varza murata poti adauga 400 g ciuperci champignon tocate si calite in uleiul in care am calit anterior 2 catei de usturoi si putin ardei iute.

  • Minunata reteta, Criss, felicitari! E salvata deja, o reteta care merita probata! 🙂

  • Pe placul meu!
    Merita testata!

  • E excelenta salata asta, mi-am propus si eu sa o prepar. Felicitari pentru executie si prezentare 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *