INGREDIENTE:
(pentru 12 buc)
180 g zahar
50 g unt
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta rom
4 oua
4 linguri apa
150 g faina cu agent de crestere
1 lingurita cacao
3 linguri nuca macinata
30 ml cafea espresso
1 lingurita ness
6 cuburi ciocolata neagra
PREPARARE:
Frecam untul cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, esenta de rom si mixam. Punem apa si amestecam pana se omogenizeaza.
Incorporam faina amestecata cu cacao si nuca macinata.
Adaugam cafeaua racita si nessul si omogenizam compozitia.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Punem o treime din albusuri in aluat, fluidizam compozitia, apoi punem si restul de albusuri si amestecam usor astfel incat sa obtinem un aluat aerat ce va fi pufos dupa coacere.
Punem aluat in formele de muffins (daca sunt din silicon nu necesita neaparat tapetare), umplandu-le doar 3/4. Punem cate o jumatate de cub de ciocolata in mijlocul fiecarei briose.
Coacem briosele timp de 25-30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Facem proba cu scobitoarea, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Pudram cu zahar si mancam.
Sa aveti spor la pregatit!
Comentarii
Foarte frumoase! Dar si gustoase!