fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA TIRAMISU

December 30, 2014 | CATEGORIA

prajitura-tiramisu

Daca nu avem piscoturi pentru tiramisu, putem pregati aceasta prajitura realizand un blat simplu, cum este si cel pentru rulada.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:

500 g mascarpone

150 g zahar pudra

200 g frisca batuta

2 galbenusuri

1 lingurita ness

1 lingura cafea tare

1 lingura Irish Cream

Pentru sirop:

120 ml cafea tare (espresso)

2 linguri zahar brun

120 ml lapte

2 linguri Irish Cream

Pentru topping:

2-3 linguri praf de cacao neagra

 

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta de vanilie.

Incorporam apoi faina si omogenizam usor compozitia.

prajitura-tiramisu-1aprajitura-tiramisu-2a

Turnam aluatul in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-tiramisu-3

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3 parti egale si insiropam blatul.

prajitura-tiramisu-4

Pentru a pregati crema mixam mascarpone cu zahar pudra, frisca si un galbenus.

prajitura-tiramisu-5

Adaugam apoi al doilea galbenus continuand sa mixam. Adaugam nessul, cafeaua si Irish Cream .

prajitura-tiramisu-6

Impartim crema in 3 parti si incepem sa asamblam prajitura aranjand in straturi blaturile si crema, astfel incat sa terminam cu crema.

prajitura-tiramisu-7

Lasam cateva ore la rece apoi putem taia cuburi. Tapetam cu cacao doar cand servim prajitura.

Sa aveti pofta!

 

 

Comentarii

  • maria

    Pacat,am facut reteta obisnuita cu piscoturi, dar cred ca este mult mai buna cu un blat facut in casa. Urmatoarea data o sa fac cu blat. Pupici

    • diva in bucatarie

      Te pup, Maria!

  • Rocsy Ciobanu

    La multi ani draga Cristina si un An Nou cu sanatate, fericire si numai impliniri!

    • diva in bucatarie

      La multi ani, Rocsy!

  • Si eu tot cu blat fac, ca al meu barbat nu mananca piscoturi 🙂 A zis ca ce prajitura de casa e aia cu blaturi de cumparat?! 😛 Fitos!

  • Bianca

    Nu puneti Praf de copt?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *