Cod cu sos picant de rosii si capere
Cod cu sos picant de rosii si capere. Impartim peste in 4 bucati. Condimentam cu sare si piper apoi le tavalim prin faina si le prajim pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Ziua de luni mi se pare cea mai grea. Asta pentru ca in week-end lucrurile se fac incet, nu esti stresat de timp, iar dupa aceste doua zile imi intru mai greu in ritm, asa ca pentru cina pregatesc doar retete rapide. Va prezint si voua o solutie gustoasa, usor si rapid de pregatit: cod cu sos picant de rosii si capere.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
600 g file de cod
1 ceapa mare
1 ardei iute
2 linguri masline negre feliate
2 linguri masline verzi feliate
1 lingura capere
400 g rosii cuburi
sare
piper
1 praf oregano
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit
100 g faina
PREPARARE:
Impartim peste in 4 bucati. Condimentam cu sare si piper apoi le tavalim prin faina si le prajim pana se rumenesc usor pe ambele parti.
Scoatem pestele din tigaie si prajim in acest ulei ceapa tocata marunt cu masline, capere si ardeiul iute tocat sau feliat.
Cand sunt calite adaugam rosiile, un praf de oregano, sare, piper si zahar si lasam sa fiarba la foc mic pana incepe sosul sa capete consistenta.
Cu 3 minute inainte sa oprim focul punem pestele in tigaie, astfel incat sa se combine mai bine aromele.
Servim imediat.
Pofta buna!
Eu nu gasesc capere in saramura … Si eu optez cat de des se poate pt. retetele rapide.
In metro sau un supermarket mare…
Sosul asta savuros l-as manca si pe paine ! Arata perfect !
Multumesc!