Sos de rosii cu ardei si verdeturi

1 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Sos de rosii cu ardei si verdeturi. Calim in ulei un catel de usturoi taiat pe jumatate pana devine auriu, apoi il aruncam. In acest ulei calim ardeiul kapia dat prin razatoarea mica si ardeiul iute tocat marunt.

Din momentul in care am descoperit conservele de la Sun Food, acestea au devenit preferatele mele. Sunt conservate natural, iar retele pregatite sunt foarte gustoase, iar acest sos de rosii cu ardei si verdeturi este perfect pentru orice reteta de paste.

INGREDIENTE:

2 cutii rosii decojite intregi

1 catel usturoi

1 lingura ulei

1 ardei kapia rosu

1 ardei iute

1/2 mar mic

1 varf cutit scortisoara

1 lingurita zahar

1 lingurita otet balsamic

4 crengute cimbru

4-5 frunze busuioc

1/4 lingurita oregano

PREPARARE:

sos-de-rosii-sun-food-i

Calim in ulei un catel de usturoi taiat pe jumatate pana devine auriu, apoi il aruncam. In acest ulei calim ardeiul kapia dat prin razatoarea mica si ardeiul iute tocat marunt.

sos-de-rosii-rapid-cu-ardei-si-verdeturi-0

Pasam rosiile, avand grija sa eliminam semintele. Le punem la fiert impreuna cu ardeii caliti, marul ras (cat mai fin), scortisoara, sare si piper.

sos-de-rosii-rapid-cu-ardei-si-verdeturi-1

Adaugam zaharul, otetul si verdeturile.

sos-de-rosii-rapid-cu-ardei-si-verdeturi-2

Mai fierbem in jur de 5 minute, apoi luam sosul de pe foc. Dupa ce s-a racit putem scoate verdeturile din  sos, acestea dand deja aroma de care aveam nevoie.

Daca il pastram in sticlute sau borcane punem sosul fierbinte in acestea si turnam putin ulei deasupra, apoi sigilam.

sos-de-rosii-rapid-cu-ardei-si-verdeturi-sun-food-i

Spor la gatit!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *