Minitarte cu branza de capra si ceapa verde

17 mai 2014Diva in Bucatarie

Minitarte cu branza de capra si ceapa verde. 1-2 cepe verzi tinere, cu frunze subtiri – folosim doar frunzele (3-4 bucati)

Pentru o gustare simpla si buna, nimic complicat dar savuros pana la ultima inghititura. Daca va place branza de capra cu siguranta aceste tarte vor intra in categoria aperitivelor pe care le veti repeta de cate ori veti avea ocazia.

INGREDIENTE:

(pentru 6 buc.)

Pentru aluat:

120 g faina

40 g fulgi de ovaz

1 praf de sare

80 g unt rece

3 linguri apa rece

unt si faina pentru tapetare forme

Pentru umplutura:

100 g branza de capra

1-2 cepe verzi tinere, cu frunze subtiri – folosim doar frunzele (3-4 bucati)

2 oua

120 g iaurt

150 ml lapte

sare

piper proaspat macinat

1 varf cutit nucsoara

PREPARARE:

Punem toate ingredientele necesare pentru aluat intr-un vas, le amestecam pana se omogenizeaza si obtinem un aluat neted. Il invelim in folie de celofan si il dam la rece 30 de minute, apoi il intindem in foaie subtire. Tapetam formele cu putin unt topit si faina,  apoi il decupam si il aranjam in fiecare forma. Intepam aluatul cu furculita, decupam hartie de copt pe marimea lor si o punem peste ele, urmand sa le umplem cu boabe de fasole (avem nevoie de greutate astfel incat sa nu creasca si sa lase loc umpluturii).

mini-tarte-cu-branza-de-capra-si-ceapa-verde-1

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-13 minute, apoi le scoatem indepartam boabele de fasole si hartia de copt, si le umplem cu bucati de branza si frunzulite de ceapa verde tocate. Turnam peste acestea un amestec din oua, iaurt, lapte, sare, piper si un varf cutit nucsoara.

mini-tarte-cu-branza-de-capra-si-ceapa-verde-2

Le coacem 25-30 minute sau pana se intareste compozitia de ou. Le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le putem servi.

mini-tarte-cu-branza-de-capra-si-ceapa-verde-3

Sa aveti pofta!

Yammy!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Oh, cât sunt de drăgălașe! Știi tu ca eu ador tartele sărate. Interesanta ideea cu fulgii de ovaz in aluat. Retetele tale sunt o adevarata incantare! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *