fbpx

RETETE RECENTE

TARTA MARMORATA CU BRANZA SI STAFIDE

April 3, 2014 | CATEGORIA

tarta-pasca

tarta-cu-branza-pasca

Pentru ca se apropie sarbatorile Pascale o tarta cu branza poate inlocui clasica pasca cu branza de vaci si stafide. Se face mai simplu avand in vedere faptul ca blatul de cozonac a fost inlocuit de unul din biscuite. Pentru un design mai frumos am adaugat cacao dar este la fel de buna si estetica si fara acest ingredient.

Va garantez ca aceasta tarta va avea succes la masa de Paste, asa ca retineti reteta!

INGREDIENTE:

Pentru blat:
250 g faina + faina pentru masa de lucru
60 g zahar
1 praf de sare
125 g unt rece
1 ou

Pentru umplutura:
500 g branza de vaci cu stafide
200 g crema de branza
3 oua
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita coaja rasa de portocale/lamaie
40 g amidon
1 praf de sare
1 lingura praf de cacao neagra

1 lingura ulei pentru forma

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul. Punem pe un blat de lucru faina, zaharul si un praf de sare. Le amestecam cu untul rece taiat cuburi.

tarta-marmorata-cu-branza-1

Facem o gropita in mijloc, punem oul si framantam aluatul pana devine neted.

tarta-marmorata-cu-branza-2

Pe un blat de lucru presaram faina, apoi intindem aluatul. Il punem in tava tapetata ridicand aproximativ 3 cm pe margini. Il intepam cu o furculita si il dam la rece pentru 15-20 minute.

tarta-marmorata-cu-branza-3

In acest moment dam drumul cuptorului la 180°C. Preparam umplutura amestecand intr-un castron branza cu galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat, coaja rasa de portocale si amidonul.

tarta-marmorata-cu-branza-4

Betm albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de branza.

tarta-marmorata-cu-branza-5

Turnam 3/4 din cantitatea de branza peste aluat, restul o amestecam cu cacao si o turnam peste cea de branza formand 2-3 cercuri concentrice. Amestecam cu un cutit pentru a crea efectul de marmorat.

tarta-marmorata-cu-branza-6

Acoperim cu o folie de staniol si coacem in partea de jos a cuptorului pentru 45 minute, apoi mutam tava la mijloc si continuam sa coacem inca 15 minute. Luam folia si mai coacem in jur de 15 minute. Cand este inchegata si putin rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma.

tarta-marmorata-cu-branza-7

Cand s-a racit o putem servi, dar este mult mai buna daca sta peste noapte la rece.
Incercati si bucurati-va de o tarta cu branza delicioasa!

Pofta buna!

Comentarii

  • O super reteta pentru Paste!

  • Excelenta tarta !

  • Minunat arata si ideea este excelenta….dar nu o putem papa inainte de Paste ???
    Te tzuc cu drag !

  • sandu argentina

    foartebuna am saofac de pasti

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *