Cozonac de post cu rahat

21 martie 2014Diva in Bucatarie

Cozonac de post cu rahat. Punem faina intr-un bol. Punem drojdia la dizoilvat intr-o cana cu o lingurita zahar, una de faina si 50 ml apa calduta. O punem peste faina cand creste si sta sa iasa din cana.

INGREDIENTE:

500 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lingurita coaja rasa de portocale
50 ml ulei caldut
200 ml apa calduta
50 ml suc portocale
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf sare

Pentru umplutura:
250 g rahat
2 linguri merisoare

PREPARARE:

Punem faina intr-un bol. Punem drojdia la dizoilvat intr-o cana cu o lingurita zahar, una de faina si 50 ml apa calduta. O punem peste faina cand creste si sta sa iasa din cana.

cozonac-de-post-1

Adaugam restul de apa si sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si incepem sa framantam.

cozonac-de-post-2

La final adaugam un praf de sare si uleiul. Lasam apoi aluatul acoperit cu un prosop intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe masa de lucru si pe aluat, apoi il intindem.

cozonac-de-post-3

Punem bucatile de rahat si merisoarele peste aluat, apoi rulam si punem cozonacul intr-o tava tapetata.

cozonac-de-post-4

Il mai lasam 30 minute sa creasca in forma, apoi il coacem la 180°C timp de 45-55 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Il putem pudra cu zahar sau realizam o glazura din zahar.

cozonac-de-post-5

Dupa ce s-a racit il feliem si servim.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *