Pui cu vinete si mozzarella

3 martie 2014Diva in Bucatarie

Pui cu vinete si mozzarella. 200 g mozzarella taiata cuburi mici (pastram si putina mozzarella – pentru topping)

INGREDIENTE:

1 bucata mare piept de pui
1 vanata medie
1 ceapa rosie
200 g mozzarella taiata cuburi mici (pastram si putina mozzarella – pentru topping)
3 linguri ketchup de casa
2 catei mari de usturoi
200 g pulpa de rosii
4 linguri parmezan ras fin
1/4 lingurita busuioc uscat
sare
piper
3-4 linguri ulei
100 ml supa pui

PREPARARE:

Taiem vanata cubulete, le saram apoi le lasam 30 de minute intr-o strecuratoare. Dupa acest interval prajim cubuletele la gratar.

pui-cu-vinete-si-mozzarella-1

In uleiul incins prajim pieptul de pui, apoi il taiem cuburi mari sau fasii.

pui-cu-vinete-si-mozzarella-2

In uleiul in care am prajit uleiul calim ceapa taiata julien.

pui-cu-vinete-si-mozzarella-3

Adaugam vinetele, cateii de usturoi pisati si ketchup-ul de casa sau suc gros de rosii.

pui-cu-vinete-si-mozzarella-4

Continuam sa calim putin, apoi stingem cu supa de pui. Cand se evapora lichidul luam de pe foc.
Punem pe fundul unul vas termorezistent bucatile de pui, apoi un strat de mozzarella si parmezan ras fin. Acoperim cu vinete si suc de rosii, punem iar mozzarella si parmezan, apoi un strat de pulpa de rosii.

pui-cu-vinete-si-mozzarella-5

La final punem un strat de mozzarella rasa. Dam la cuptor pentru 15 minute, sau in functie de puterea cuptorului pana se topeste mozzarella.

Servim puiul cu vinete si mozzarella imediat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *