Tocanita de cartofi cu afumatura si carnati
Tocanita de cartofi cu afumatura si carnati. O tacanita cu cartofi si afumatura nu poate fi decat gustoasa, asa ca am pus ce am gasit prin frigider si a iesit un lucru foarte bun.
O tacanita cu cartofi si afumatura nu poate fi decat gustoasa, asa ca am pus ce am gasit prin frigider si a iesit un lucru foarte bun.
NGREDIENTE
1 kg cartofi
3 carnati afumati
1 scarita de porc afumata – mica
1 morcov mediu ras
1/2 ardei gras rosu tocat foarte mic
1 ceapa mare
1 ceasca suc de rosii
1/2 ceasca vin alb
3 catei usturoi zdrobiti
5-6 boabe piper
sare
2 linguri ulei
1 buchetel cimbru proaspat (1/2 lingurita uscat)
1 buchetel de patrunjel
PREPARARE:
Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari, apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovul ras, ardeiul tocat si scarita taiata felii.
Adaugam si carnatii feliati si calim 1-2 minute. Stingem ci vin alb si lasam pe foc pana se evapora lichidul.
Punem apoi totul peste cartofi, impreuna cu sucul de rosii, cimbrul, boabele de piper, sare si usturoiul zdrobit. Mai fierbem inca 5 minute, apoi mutam totul intr-un vas termorezistent.
Tinem tocanita 30 de minute acoperita, apoi alte 15-20 minute cara capac.
Tocam patrunjelul verde si il adaugam in tocanita sau doar in momentul in care servim.
Pofta buna!
hhmmm, asa cina buna si gustoasa, sanatoasa si delicios de minunata sa tot mananci cu familia..imi place cum arata 😉
Multumesc, Aurica!
Imi place foarte mult gustul acestei tocanite!
Multumesc, Rocsy!
Mi-ai dat o idee ptr una din cinele de saptamana asta!
O sa iti placa!