RETETE RECENTE

NON PLUS ULTRA

January 4, 2014 | CATEGORIA

non-plus-ultra-0

Cred ca multi dintre noi au incercat aceste mici dulcegarii. Mama prietenei mele ne facea cand eram mici si in cateva minute platoul era gata. Cine ar fi rezistat?

INGREDIENTE:
(pentru aprox 30 buc. cu diametrul de 4 cm)

280 g faina
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
250 g unt
3 oua -separam albusurile de galbenusuri
280 g zahar tos
gem

PREPARARE:

Amestecam faina cu zaharul pudra si zaharul vanilat si untul taiat cuburi mici. Adaugam cele 3 galbenusuri si framantam aluatul pana devine neted. Il dam la rece minim 30 minute, apoi il intindem intr-o foaie cu o grosime de maxim 3 mm. Decupam cu o forma de biscuiti si punem in tava tapetata cu hartie de copt – trebuie sa obtinem numar par de biscuiti pentru a-i putea grupa in perechi. Pe fiecare biscuite punem cu un posh albusurile batute spuma foarte tare ca pentru bezea cu 280 g zahar.

non-plus-ultra-1

Coacem timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 160°C, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca – daca beazeaua isi schimba culoarea coacem cu usa cuptorului intredeschisa. Incalzim gemul la microunde 30-40 secunde, apoi punem pe jumatate din biscuiti un strat subtire de gem. Lipim cate 2 bucati in pereche.

non-plus-ultra-2

Un deliciu ce nu poate fi refuzat!
Pofta buna!

Comentarii

  • Trebuia să ducem la ceva banchet de sfârșit de clasa a patra fiecare ceva prăji. Eu am dus o cutie plină de non-plus-ultra și s-a golit în 20 de minute toată. Sunt delicioase!

  • Ce buni trebuie sa fie. Sincer nu am mancat niciodata dar imi place ce vad!

  • Arata grozav!

  • Nu-mi amintesc sa fi mancat vreodata…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *