Cred ca multi dintre noi au incercat aceste mici dulcegarii. Mama prietenei mele ne facea cand eram mici si in cateva minute platoul era gata. Cine ar fi rezistat?
INGREDIENTE:
(pentru aprox 30 buc. cu diametrul de 4 cm)
280 g faina
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
250 g unt
3 oua -separam albusurile de galbenusuri
280 g zahar tos
gem
PREPARARE:
Amestecam faina cu zaharul pudra si zaharul vanilat si untul taiat cuburi mici. Adaugam cele 3 galbenusuri si framantam aluatul pana devine neted. Il dam la rece minim 30 minute, apoi il intindem intr-o foaie cu o grosime de maxim 3 mm. Decupam cu o forma de biscuiti si punem in tava tapetata cu hartie de copt – trebuie sa obtinem numar par de biscuiti pentru a-i putea grupa in perechi. Pe fiecare biscuite punem cu un posh albusurile batute spuma foarte tare ca pentru bezea cu 280 g zahar.
Coacem timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 160°C, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca – daca beazeaua isi schimba culoarea coacem cu usa cuptorului intredeschisa. Incalzim gemul la microunde 30-40 secunde, apoi punem pe jumatate din biscuiti un strat subtire de gem. Lipim cate 2 bucati in pereche.
Un deliciu ce nu poate fi refuzat!
Pofta buna!
Trebuia să ducem la ceva banchet de sfârșit de clasa a patra fiecare ceva prăji. Eu am dus o cutie plină de non-plus-ultra și s-a golit în 20 de minute toată. Sunt delicioase!
Ce buni trebuie sa fie. Sincer nu am mancat niciodata dar imi place ce vad!
Arata grozav!
Nu-mi amintesc sa fi mancat vreodata…