Ciorba cu carne de vitel si legume

5 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Ciorba cu carne de vitel si legume. Cand observam ca s-au fiert cartofii adaugam sucul de lamaie (sau bors/ zeama de corcoduse acre – fierte in prealabil), leusteanul si sarea.

O ciorba tare buna! Usor de preparat, doar rabdare sa avem pentru ca acest tip de carne fierbe mai greu. Carnea de vitel si cateva legume pot face o minunatie de ciorbita. Gustoasa, acrisoara, dreasa cu smantana, chiar este ceea ce iti doresti pentru pranz.

INGREDIENTE:

600 g carne de vitel
3 morcovi mari
1 radacina telina – de marime mica
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ardei gras rosu mic (kapia sau gogosar)
1 mana fasole pastai
2- 3 buchete de conopida
1 dovlecel mic
1 ceapa alba mare
1 catel usturoi
leustean
sare
boabe de piper
sucul de la 2 lamai (500 ml bors sau zeama acra de corcoduse)

Pentru servit:
patrunjel verde
smantana

PREPARARE:

Carnea o curatam de pielite si o taiem cubulete.

ciorba-de-vitel-cu-legume-1

Taiem toate legumele cuburi, cu exceptia cepei si conopidei.

ciorba-de-vitel-cu-legume-2

Fierbem carnea avand grija sa luam spuma de ori este nevoie. Cand este aproape fiarta adaugam legumele in ordinea in care au nevoie de mai mult timp de fierbere: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, pastaile de fasole, ceapa, usturoiul, iar peste 10 minute punem si dovlecelul, conopida, cartofii, dar si cateva boabe de piper.

ciorba-de-vitel-cu-legume-3

Cand observam ca s-au fiert cartofii adaugam sucul de lamaie (sau bors/ zeama de corcoduse acre – fierte in prealabil), leusteanul si sarea.

ciorba-de-vitel-cu-legume-4

Mai fierbem 5-10 minute si gata!
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si smantana.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. chiar acum ma si apuc;cum am tot ce-mi trebuie si stiu cat se va bucura copii mei,o sa-i pun si ingredientul de baza-multa dragoste:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *