Ciorba cu carne de vitel si legume
Ciorba cu carne de vitel si legume. Cand observam ca s-au fiert cartofii adaugam sucul de lamaie (sau bors/ zeama de corcoduse acre – fierte in prealabil), leusteanul si sarea.

O ciorba tare buna! Usor de preparat, doar rabdare sa avem pentru ca acest tip de carne fierbe mai greu. Carnea de vitel si cateva legume pot face o minunatie de ciorbita. Gustoasa, acrisoara, dreasa cu smantana, chiar este ceea ce iti doresti pentru pranz.
INGREDIENTE:
600 g carne de vitel
3 morcovi mari
1 radacina telina – de marime mica
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ardei gras rosu mic (kapia sau gogosar)
1 mana fasole pastai
2- 3 buchete de conopida
1 dovlecel mic
1 ceapa alba mare
1 catel usturoi
leustean
sare
boabe de piper
sucul de la 2 lamai (500 ml bors sau zeama acra de corcoduse)
Pentru servit:
patrunjel verde
smantana
PREPARARE:
Carnea o curatam de pielite si o taiem cubulete.
Taiem toate legumele cuburi, cu exceptia cepei si conopidei.
Fierbem carnea avand grija sa luam spuma de ori este nevoie. Cand este aproape fiarta adaugam legumele in ordinea in care au nevoie de mai mult timp de fierbere: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, pastaile de fasole, ceapa, usturoiul, iar peste 10 minute punem si dovlecelul, conopida, cartofii, dar si cateva boabe de piper.
Cand observam ca s-au fiert cartofii adaugam sucul de lamaie (sau bors/ zeama de corcoduse acre – fierte in prealabil), leusteanul si sarea.
Mai fierbem 5-10 minute si gata!
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si smantana.
Pofta buna!
eu sunt fan ciorbe.
arata asa de bine ca mai c’as da o fuga pana la tine !
te astept!
Una din cele mai bune ciorbite!
Multumesc!
chiar acum ma si apuc;cum am tot ce-mi trebuie si stiu cat se va bucura copii mei,o sa-i pun si ingredientul de baza-multa dragoste:)))
🙂 atunci va fi cea mai buna ciorba!
Mor de pofta … toata ziua ma plimb pe site-ul tau!
dar di oase ce se face mă refer la coaste ,rasolu cu os vițelul are multe oase ce facem le putem pune la ciorbe.?
sigur!
Acum o gatesc, e pe aragaz, dupa cum miroase de frumos trebuie sa fie f gustoasa. Am pregatit toate ingredientele din reteta !
Multumesc!
Mai am o intrebare : la ce interval de timp intre ele se introduc legumele ?
ca\nd carnea este 80-90% fiarta.