Ceafa de porc cu verdeturi si cartofi
Ceafa de porc cu verdeturi si cartofi. Tocam verdeturile foarte marunt si le frecam cu sare si 4 linguri ulei.
Pentru o masa rapida si gustoasa putem pregati o friptura din ceafa de porc cu verdeturi si cartofi. Cred ca ati auzit de expresia „se bat turcii la gura lui”… foarte potrivita in acest caz!
INGREDIENTE:
3 bucati mari de ceafa
3 crengute mari rozmarin
4 crengute cimbru
6 frunze busuioc
3 frunze salvie
sare
piper
ulei
1/2 lingurita usturoi granulat
700 g cartofi fierti in coaja si curatati de coaja
1 paharel mic (tipul de pahar in care servim palinca) vin alb
1 paharel mic de apa
PREPARARE:
Tocam verdeturile foarte marunt si le frecam cu sare si 4 linguri ulei.
Ungem bucatile de carne cu verdeturi, dar pastram si pentru cartofi jumatate din cantitatea de verdeturi… Taiem cartofii in bucati mari, ii punem intr-un vas si turnam restul de verdeturi peste ei. Amestecam bine astfel incat totii cartofii sa fie unsi cu acestea. Punem ulei pe fundul unel tavi, cat sa fie acoperit complet, apoi turnam vinul si apa. Punem carnea si cartofii in tava, condimentam cu piper si usturoi granulat, apoi acoperim cu o folie de staniol.
Coacem friptura de porc cu verdeturi si cartofi la 200°C (cuptorul sa fie preincalzit) timp de 35 minute. Luam folia si lasam apoi sa se rumeneasca putin pe ambele parti.
Simplu, rapid si super gustos!
Pofta buna!
Bun preparat si se face si repede!
DA!!! Perfecta!
Ce m-as mai bate si eu cu turcii astia..
Pupici
🙂 ))