Supa crema de morcovi cu ghimbir si seminte
Supa crema de morcovi cu ghimbir si seminte. Pentru ca totul sa mearga foarte repede, spalam morcovii, ii curata, apoi ii radem.

Supa crema de morcovi cu ghimbir si seminte! Prima supa facuta de fiul meu si prietenul lui- tocatul cepei si calirea acesteia au fost ajutorul primit, caci e prima oara cand fac un lucru serios!
Simpla, rapida si super gustoasa!!! Cine vrea sa incerce?
INGREDIENTE:
800 g morcovi
1 ceapa mare
3 linguri ulei de palmier
2 catei de usturoi
1 lingurita rasa ghimbir
1 l supa de legume
1 felie telina (de grosimea a doua degete)
sare
piper
crengute de cimbru
2 linguri seminte de dovleac + 2 linguri pentru servit
1 lingura seminte floarea soarelui + 2 lingura pentru servit
2 linguri smantana + smantana pentru servit
PREPARARE:
Pentru ca totul sa mearga foarte repede, spalam morcovii, ii curata, apoi ii radem.
Calim ceapa in uleiul incins. Cand devine sticloasa adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras.
Lasam la foc mic pana se calesc putin si acestea, apoi adaugam morcovii rasi si ii calim in jur de 4 minute, amestecand in acest timp.
Stingem cu supa de legume, adaugam telina, sare, piper si frunze de cimbri si lasam sa fiarba in jur de 20 minute, la foc mediu.
Dupa acest interval luam de pe foc, scoatem crengutele de cimbru, adaugam seminte de dovleac si floarea soarelui, 2 linguri cu smantana si pasam.
Servim supa crema de morcovi cu ghimbir si seminte decorand-o cu cateva seminte din tipul celor folosite si putina smantana, in functie de gusturi.
Pofta buna!
Ce culoare frumoasa, o mananci din priviri!
Multumim, Teo!
O supa foarte tentanta,arata minunat. Nota 10 micilor bucatari! 😀
Mmm.. ce culoare frumoasa!! Cat despre gust… banuiesc ca-i usor dulce si picanta, nu?
Pup
E cea mai buna supa pe care am mancat-o, mai ales ca e gatita de 2 baieti frumosi, printre care si al meu…
total de acord!
Gustoasa si hranitoare, demna de un „mandru bucatar” !
Delicioasa supa crema de morcovi, iar culoarea 😡
ups, am vrut sa fie o inimioara la final
🙂
Minunata supa!!
La fel de gustoasa cu crutoane de paine prajita…..EVITATI ULEIUL DE PALMA ,palmier,extrem de toxic ,ataca sidistruge ficatul…il pun acum si in majoritatea biscuitilor si merendinelor(dulciuri ptr gustare )care sunt extrem de nocive ptr copiinostri in special…..acasa nu se vorbeste deloc si nu se citesc etichetele…
Ce cauta uleiul de palmier in reteta??? nu ati citit sau auzit ultimele stiri despre acest ulei toxix??? parere emisa de Autoritatea Europeana pentru protectia alimentelor! atata timp cat exista ulei de masline,aliment – medicament,nu-i pacat de reteta s-o otravesti cu …
Cand am postat aceasta reteta nu exista aceasta informatie.
In rest,multumim mult pentru minunatele retete care arata mai mult decat ispititor,incat,cu siguranta voi incerca multe dintre ele! si va mai asteptam cu asa ceva! multumim!:))