Porumb fiert
Porumb fiert. Pentru a pregati porumb fiert cat mai bun, incercam sa cumparam acei stiuleti „in lapte”, cu bobul foarte moale.
Porumbul fiert ne duce cu gandul la copilarie, atunci cand parintii sau bunicii ne lasau sa mancam stiuletii cu boabe moi, aurii si aburinde. Invariabil in vacantele la tara sau la mare, pe plaja, porumbul fiert facea parte din meniul zilei… Nici acum nu ii rezist!
Pentru a pregati porumb fiert cat mai bun, incercam sa cumparam acei stiuleti „in lapte”, cu bobul foarte moale.
INGREDIENTE:
stiuleti de porumb
apa
Pentru servit: sare fina sau sare de mare
PREPARARE:
Scoatem stiuletii din frunzele care ii imbraca (panusi) si indepartam matasea (pe aceasta o putem usca si folosi daca avem nevoie de ceaiuri pentru rinichi). Spalam frunzele sub jet de apa. Jumatate din ele le punem pe fundul vasului in care vom fierbe stiuletii, apoi punem porumbul.
La final restul de frunze. Daca vasul este ingust si nu incap stiuletii intregi ii putem rupe in jumatate.
Punem apa cat sa acoperim porumbul si frunzele, apoi punem la fiert. Fierbem pana boabele sunt moi (de la 30 minute la o ora – daca este porumb „de lapte” se va fierbe foarte repede).
Cat credeti ca a rezistat ce am pregatit in farfurie? 5 minute… si s-au dus!
Pofta buna!
Am inghitit in sec 😀 !E delicios porumbul fiert! Pup :*
Te pup, Flory!
Anul asta, n-am mancat pana acum porumb fiert.. 🙂
Este plina piata de porumb!
Vreauuuuuuuuuuu…..
🙂