Clatite cu dovlecei si vinete la cuptor
Clatite cu dovlecei si vinete la cuptor. Daca avem chef de ceva simplu pentru cina, atunci clatitele cu dovlecei si vinete sunt solutia pe care v-o recomand. Simplu, bun si gustos!
Daca avem chef de ceva simplu pentru cina, atunci clatitele cu dovlecei si vinete sunt solutia pe care v-o recomand. Simplu, bun si gustos!
INGREDIENTE:
(pt. 6 bucati)
6 clatite (fara zahar)
250 g dovlecei
120 g vinete (1/2 vanata medie)
100 g mozzarella
300 g sos bechamel
cateva frunze marar tocate fin
4 linguri ulei de masline
80 ml apa
sare
piper
Pentru servit:
Smantana
marar
PREPARARE:
Curatam legumele de coaja, apoi le tocam cubulete.
Calim legumele in uleiul incins bine amestecand continuu, apoi stingem cu apa si lasam pe foc pana se evapora tot lichidul.
Amestecam legumele calite cu 3/4 din sosul bechamel, mozzarela tocata cubulete si marar, adaugand dupa gust sare si piper.
Umplem 6 clatite cu aceasta cantitate, avand grija sa strangem la capete astfel incat sa nu iasa compozitia din ele. Le punem intr-un vas termorezistent. Turnam restul de sos peste acestea.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute.
Servim clatitele umplute cu dovlecei si vinete calde, cu smantana si putin marar presarat peste ele.
Pofta buna!
Cu siguranta nu mai ai nici urma de clatita, asa ca am notat bunatatea asta! O zi buna draga mea!
🙂 o zi buna si tie!
Cu alte cuvinte, o shaorma vegetariana „cu de toate” pe gustul meu.
doar ca shaorma nu se face la cuptor…
La clătite cu dovlecei nu m-am gândit până acum. Ingenios!
🙂
Ce idee buna, cred ca mi-ai dat de lucru pe azi 🙂 Te pup
🙂 )
Bune rau!!!
Pupici
Multumesc!
Cred ca sunt nemaipomenit de bune! Imi place mult combinatia.
Multumesc, Laura!