Ciorba de pui cu dovlecei si smantana

19 iunie 2013Diva in Bucatarie

Ciorba de pui cu dovlecei si smantana.

Dupa modelul supelor grecesti de pui, acesta ciorba cu un plus de legume este foarte gustoasa. Se pregateste usor, nu e nimic complicat in procedeul de preparare, asa ca va invit sa o faceti.

INGREDIENTE:

1 bucata piept pui mare (650-700g)
1 ceapa mare
1 felie telina (60g)
2 morcovi medii (85 g)
300 g dovlecei foarte tineri
1 ardei kapia rosu
1/2 tija tulpina telina
1 catel usturoi
cateva boabe de piper
sare
sucul de la 1 lamaie mare
200 ml smantana pentru gatit
1 galbenus de ou
patrunjel verde pentru servit
2 l apa
cateva frunze de leustean

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim ingredientele. Ppalam foarte bine pieptul de pui, curatam ceapa, o spalam si lasam intreaga, iar restul ingredientelor le tocam cuburi sau felii rotunde (morcovii si dovleceii eu le-am lasat rondele).

ciorba-de-pui-cu-dovlecei-si-smantana-1

Punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot la foc mediu luand spuma de cate ori este aceasta apare. Dupa 15-20 de minute de fiert, adaugam si legumele, cu exceptia dovleceilor. Punem la fiert boabele de piper si catelul de usturoi.

ciorba-de-pui-cu-dovlecei-si-smantana-2

Cand acestea s-au fiert strecuram supa. Adaugam sucul de lamaie, dovleceii, leusteanul verde, sare, iar pieptul de pui il taiem in bucati mai mici si punem in oala. Continuam sa fierbem pana sunt gata si dovleceii.

ciorba-de-pui-cu-dovlecei-si-smantana-3

In acest moment luam oala de pe foc. Batem smantana cu un galbenus, apoi adaugam treptat 2 polonice din ciorba. Turnam acest dressing peste ciorba si punem iar la fiert pentru 2 minute, sa se mai ingroase putin compozitia. Daca folosim smantana pentru gatit aceasta nu se va branzi.

ciorba-de-pui-cu-dovlecei-si-smantana-4

Servim ciorba calda, cu putin patrunjel verde presarat.

ciorba-de-pui-cu-dovlecei-si-smantana-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *