Prajitura cu cirese, migdale si martipan

15 iunie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu cirese, migdale si martipan. Prajitura cu cirese, migdale si martipan este foarte simpla si foarte usor de facut, dar in acelasi timp este sofisticata, transformata in ceva cu gust deosebit.

Prajitura cu cirese, migdale si martipan este absolut senzationala! Am realizat-o plecand de la reteta de baza a pandispanului cu fructe pe care a adoram copil fiind, in timp am inceput sa ma joc cu ingredientele si iata ca acum ii pregatesc la randul meu copilului „prajituri delicioase” cu fructe.

Iar aceasta este super delicioasa, o combinatie irezistibila careia nu ii rezista nimeni! Nu pot spune decat ca ma incearca regretul ca nu am apucat sa surprind copiii cum au mancat cu pofta prajitura, felie dupa felie…

Prajitura cu cirese, migdale si martipan este foarte simpla si foarte usor de facut, dar in acelasi timp este sofisticata, transformata in ceva cu gust deosebit.

Am transformat reteta obisnuita pe care o folosesc pentru prajituri cu fructe in ceva tare bun. Am inlocuit o parte din cantitatea de faina cu migdale macinate fin, iar toppingul cu martipan ras este de vis. Nu imi place martipanul in general, dar in acest caz a dat un gust deosebit.

Combinatia de cirese cu migdale si martipan este cea mai reusita incercare a mea.

Toata lumea poate transforma o prajitura simpla intr-una eleganta facand cateva schimbari. Dar sa le faca dupa propriul gust.

Am vazut ca au inceput sa imi copieze si altii reteta cu cirese si mac, fara sa imi dea credit, dar pana la urma acest lucru ma onoreaza, caci ideea mea se pare ca este si pe placul altora.

Faptul ca imi copiaza ideile inseamna ca le place ce fac, asa ca voi continua sa creez retete dupa gustul meu. Cu cat acestea vor ajunge la mai multi oameni, cu atat mai bine.

Inseamna ca nu doar cei care apuca sa le manance sunt incantati de gustul lor, dar si altii le apreciaza. Sunt insa curioasa ce vor spune, cum au ajuns sa le faca fix ca mine.

prajitura-cu-cirese,-migdale-si-martipan

Va las acum sa vedeti cum se pregateste cea mai buna prajitura cu cirese, migdale si martipan.

INGREDIENTE:

4 oua
200 g zahar
160 g faina + 2 linguri faina
50 g migdale macinate foarte fin
100 ml ulei
6 g praf de copt
1 plic zahar vanilinat
1 praf de sare
250 g cirese
70 g martipan

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

prajitura-cu-cirese,-migdale-si-martipan-1

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt, migdalele macinate si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.

prajitura-cu-cirese,-migdale-si-martipan-2prajitura-cu-cirese,-migdale-si-martipan-3

Turnam 3/4 din cantitatea de aluat intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Presaram ciresele (fara samburi) scurse de sirop si apoi tavalite prin putina faina.

prajitura-cu-cirese,-migdale-si-martipan-4

Le acoperim cu restul de aluat. Presaram peste aluat martipanul dat prin razatoare si frecat cu o lingura de faina.

prajitura-cu-cirese,-migdale-si-martipan-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

DELICIOASA!!!! Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant trebuie sa o incercati!

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *