Tocanita de pipote si inimi

18 februarie 2013Diva in Bucatarie

Tocanita de pipote si inimi. Arome, ganduri si amintiri, pe toate le-am reintalnit preparand aceasta tocanita.

Din cand in cand ne aducem aminte de copilarie, de mancarurile pe care ni le facea bunica… Iar tocanita cu pipote si inimioare pe care o prezint mai jos este exact asa cum o pregatea bunica mea.
Arome, ganduri si amintiri, pe toate le-am reintalnit preparand aceasta tocanita.

INGREDIENTE:

700 g pipote si inimi
2 cepe
1 morcov mediu
1/2 ardei kapia
1 catel mare usturoi
1 frunza dafin
cateva boabe de piper
cimbru uscat
1/2 lingurita boia de ardei dulce
600 ml apa calda
6-7 linguri suc de rosii
1 lingurita rasa faina
sare
2 linguri ulei
1/2 legatura marar/patrunjel

PREPARARE:

Calim ceapa pana devine sticloasa, apoi punem pipotele curatate si inimile (taiate pe jumatate).

tocanita-de-pipote si-inimi-1

Lasam la foc mic pana se evapora si lichidul lasat de pipote si inimi.

tocanita-de-pipote-si-inimi-2

Adaugam apoi boabele de piper, cimbrul, boia dulce de ardei, catelul de usturoi taiat in jumatate sau in cuburi mari, apa calda si lasam la foc mic (cea mai mica pozitie), cu capacul pus, in jur de 75 minute. Apa trebuie sa fie in oala cat sa acopere pipotele si inimile. Verificam din cand in cand amestecand, astfel incat sa nu avem surprize (sa nu se lipeasca de vas mancarea)…

tocanita-de-pipote-si-inimi-3

Dupa acest interval luam capacul, punem sare, apoi sucul de rosii in care am dizolvat faina si lasam sa fiarba in continuare pana ajunge la consistenta dorita.

Cu cateva minute inainte sa oprim focul adaugam verdeata tocata.
Servim tocanita calda cu piure de cartofi sau cu mamaliga, asa cum ne facea bunica…

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este fix reteta pe care o cautam. De obicei cand nu gasesc ceea ce caut fac dupa cum consider eu si imi iese, dar acum sunt fericita ca am gasit o reteta exact pe gustul meu. Abia astept sa o prepar. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *