RETETE RECENTE

STRUDEL CU CARNE DE CURCAN, RICOTTA SI CIUPERCI

februarie 15, 2013 | CATEGORIA

strudel-cu-carne-de-curcan,-ricotta-si-ciuperci

INGREDIENTE:

500 g piept de curcan – fiert si tocat
250 g branza ricotta
2 oua
70 g de parmezan ras
1 felie franzela inmuiata in putina apa
2 catei mici de usturoi pisati
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura marar
70 g sunca slaba
450 g ciuperci champignon
1 ardei kapia rosu mic (70 g)
1 ceapa mare
2-3 linguri ulei
sare
piper
400 g aluat foietaj
6 linguri smantana
1 ou batut

PREPARARE:

Intr-un castron mai mare amestecam carnea de curcan fiarta si tocata impreuna cu o felie de paine inmuiata cu branzeturile (ricotta si parmezan), cele 2 oua batute, sunca si ardeiul kapia tocate cubulete, usturoiul pisat, cimbrul si mararul tocat fin, sare si piper.

strudel-cu-carne-de-curcan,-ricotta-si-ciuperci-1

Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile tocate cuburi si le calim si pe acestea. Adaugam in compozitia de carne ciupercile si ceapa calite si amestecam pana se omgenizeaza.

strudel-cu-carne-de-curcan,-ricotta-si-ciuperci-2

Intindem o foaie din aluatul de foietaj. Punem jumatate din compozitie si rulam.

strudel-cu-carne-de-curcan,-ricotta-si-ciuperci-3

Ungem strudelul cu 3 linguri de smantana, il acoperim cu o folie si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35 minute. Dupa acest interval scoatem strudelul, il ungem cu ou si il mai lasam inca 15-20 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Procedam la fel si cu al doilea strudel.

strudel-cu-carne-de-curcan,-ricotta-si-ciuperci-4

Daca as putea sa va dau sa gustati din el, asa caldut, cred ca nu v-ati satura cu o felie… din acest motiv am facut 2 bucati!

strudel-cu-carne-de-curcan,-ricotta-si-ciuperci-01

Va urez „spor la lucru”, stiu deja ca il veti prepara!

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Un strudel foarte bogat, mai ales in proteine ! O gustare complexa .

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • Arata excelent!!! Si-mi place tot ce contine.. deci trebuie incercat!!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona sigur o sa iti placa!

  • Ce bunatate ai pregatit,aici !
    Pupici

  • misha

    ce fel de aluat de foietaj ai folosit/folosesti?

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *