Strudel cu carne de curcan, ricotta si ciuperci
Strudel cu carne de curcan, ricotta si ciuperci. Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile tocate cuburi si le calim si pe acestea. Adaugam in compozitia de carne ciupercile si ceapa calite si amestecam pana se omgenizeaza.

INGREDIENTE:
500 g piept de curcan – fiert si tocat
250 g branza ricotta
2 oua
70 g de parmezan ras
1 felie franzela inmuiata in putina apa
2 catei mici de usturoi pisati
1/2 lingurita cimbru
1/2 legatura marar
70 g sunca slaba
450 g ciuperci champignon
1 ardei kapia rosu mic (70 g)
1 ceapa mare
2-3 linguri ulei
sare
piper
400 g aluat foietaj
6 linguri smantana
1 ou batut
PREPARARE:
Intr-un castron mai mare amestecam carnea de curcan fiarta si tocata impreuna cu o felie de paine inmuiata cu branzeturile (ricotta si parmezan), cele 2 oua batute, sunca si ardeiul kapia tocate cubulete, usturoiul pisat, cimbrul si mararul tocat fin, sare si piper.
Calim ceapa in ulei, apoi adaugam ciupercile tocate cuburi si le calim si pe acestea. Adaugam in compozitia de carne ciupercile si ceapa calite si amestecam pana se omgenizeaza.
Intindem o foaie din aluatul de foietaj. Punem jumatate din compozitie si rulam.
Ungem strudelul cu 3 linguri de smantana, il acoperim cu o folie si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35 minute. Dupa acest interval scoatem strudelul, il ungem cu ou si il mai lasam inca 15-20 minute, pana incepe sa se rumeneasca. Procedam la fel si cu al doilea strudel.
Daca as putea sa va dau sa gustati din el, asa caldut, cred ca nu v-ati satura cu o felie… din acest motiv am facut 2 bucati!
Va urez „spor la lucru”, stiu deja ca il veti prepara!
Pofta buna!
Un strudel foarte bogat, mai ales in proteine ! O gustare complexa .
Multumesc, Mirela!
Arata excelent!!! Si-mi place tot ce contine.. deci trebuie incercat!!
Pupici
Simona sigur o sa iti placa!
Ce bunatate ai pregatit,aici !
Pupici
Multumesc!
ce fel de aluat de foietaj ai folosit/folosesti?