Cartofi Hasselback – cartofi acordeon

17 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Cartofi Hasselback – cartofi acordeon.

cartofi-hasselback-01

Reteta aceasta asteapta de ceva timp sa fie pozata… Si ar fi disparut si acum din farfurie daca nu as profitat de cateva ore in care am fost singura si am putut sa imi fac de cap pregatind si pozand in liniste acesti cartofi pregatiti special pentru provocarea lunii ianuarie .

Cartofii Hasselback, cunoscuti si sub denumirea de cartofi „acordeon”, sunt perfecti atat pe post de garnitura, dar merg serviti si simpli. Presaram putin cascaval ras sau un sos, cu o salata alaturi, devenind astfel un adevarat rasfat pentru cina.

INGREDIENTE:

cartofi noi mari
70-100 g unt (in functie de marimea cartofilor)
1-2 catei usturoi pisati
cateva frunze de rozmarin si fire de patrunjel tocate foarte fin
sare de mare grunjoasa
ulei de masline extra virgin

PREPARARE:

Pentru inceput frecam untul cu usturoiul pisat si verdeturile tocate foarte fin.

cartofi-hasselback-1

Spalam foarte bine cartofii cu un burete dur. Punem cartofii pe rand intr-o lingura si ii taiem in felii subtiri astfel incat sa nu ajungem pana jos (din acest motiv folosim lingura, ea ne impiedica sa ducem cutitul pana jos). Asezam cartofii intr-o tava, incercam sa introducem in despartituri unt amestecat cu usturoi si verdeturi tocate foarte fin, punem peste acestia ulei de masline si sare de mare grunjoasa.

cartofi-hasselback-2

Cartofii ii aranjam in tava fara sa suprapunem unii peste altii. Ii lasam sa se coaca in jur de 1 ora la 200°C, timp in care ii mai scoatem si ii mai stropim cu uleiul din tava. Cand sunt copti ii servim imediat, pe post de garnitura sau ca atare cu un sos.

cartofi-hasselback-3

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Nu este nevoie sa fie acoperiti… ai grija sa ii stropesti cu uleiul din tava din 15 in minute. Vor fi perfecti!

  1. sunt chiar usor de facut…abia astept sa incerc reteta asta!!!!
    ca sa nu mai zic ca e doar ora 11,30 si mi s-a facut o foame…..

  2. Draga Cristina, marturisesc: in clipa in care am deschis mailul de la tine si am vazut reteta, am plecat direct in bucatarie si m-am apucat de curatat cartofi!
    E geniala reteta: simpla, gustoasa – tot ce mi-as putea dori intr-o seara geroasa de ianuarie!
    Te imbratisez cu drag,
    Andra

  3. Buna,cautam si eu o reteta de spaghete si le-am gasit binenteles pe siteul tau…si nu pot sa cred ce vad aici:)esti vreo superwomen?cand ai avut timp sa gatesti atatea retete minunate,nici nu am cum sa aleg una cand vad toate frumusetile astea,te asigur ca de acum asta va fi siteul meu favorit si dupa spaghetele carbonara voi face cartofii acestia mununati:Drevin cu comenturi!Multumesc

  4. Am facut acesti cartofi in aceasta seara si vreau sa va spun ca mi-au placut foarte mult. Voi mai face si alte retete pt. ca sunt foarte bune. Va felicit pentru ceea ce faceti. Va pup si va doresc o seara placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *