Penne cu legume gratinate

9 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Penne cu legume gratinate. Simplu, rapid si tare buuunnn! Ce poate fi mai bun pentru o cina in familie decat o portie de paste cu legume gratinate?

Simplu, rapid si tare buuunnn! Ce poate fi mai bun pentru o cina in familie decat o portie de paste cu legume gratinate?

INGREDIENTE:

180 g paste tip penne
100 g broccoli
100 g ciuperci champignon
8-9 rosii cherry taiate pe jumatate
1 ceapa medie
1 felie mare sunca
100 g cascaval taiat cubulete
50 g cascaval ras
250 g sos bechamel
sare
piper proaspat macinat
20 g unt
1 linfura cu varf pesmet

PREPARARE:

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet in apa cu sare si 1 lingura ulei. Cat timp acestea se fierb noi calim ceapa tocata marunt impreuna cu sunca. Calim apoi ciupercile taiate felii.

Fierbem buchetele de broccoli timp de 6-8 minute, pana intra usor furculita in ele, dar raman inca ferme, fara sa se inmoaie prea tare.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de pastte, broccoli, ciuperci, rosii, cascavalul taiat cubulete, cascaval ras si sos bechamel. Asezonam cu sare si piper. peste acestea punem inca un strat aranjat in acelasi mod.

Asezonam iar cu sare si piper, acoperim cu sos si restul de cascaval ras si dam la cuptor vasul, acoerindu-l cu o folie de aluminiu. Coacem pastele la 200°C timp de 20 minute, apoi scoatem folia si le lasam pana se rumensc putin.

Le servim imediat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sunt cele mai gustoase paste pe care le-am mancat vreodata. Am respectat intocmai reteta ta si pot sa spun ca m-am surprins si pe mine, dar si familia cu gustul delicios. Pennele oricum sunt pastele mele preferate. Iar acestea sunt divine. Tocmai bune de savurat la cina, cu un vin alb. Hmmmm! Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *