Prajitura rapida in foi de napolitana
Prajitura rapida in foi de napolitana. Punem la fiert laptele cu zaharul si ciocolata, pana ajung la temperatura de fierbere si se topesc, apoi le luam de pe foc si adaugam untul.
Se intampla sa nu avem timp?! Timp nu avem aproape niciodata. Am crezut ca eu sunt singura persoana in criza de timp, ca nu stiu sa ma organizez, dar se pare ca toata lumea in jurul meu are aceeasi problema. De cand am descoperit aceasta reteta va spun ca nu mai am probleme asa de mari cu desertul. Se face super rapid, chiar si un copil o poate preapara si este delicioasa.
Iata ce avem de facut:
INGREDIENTE:
2 foi de napolitana – din comert
200 ml lapte
80 g zahar
50 g ciocolata neagra tocata
50 g ciocolata cu lapte
200 g unt
250 g biscuiti
100 g nuci tocate grosolan
100 g stafide
1 lingura rom
Pentru ornat :
100 g ciocolata cu lapte – topita in 2 linguri de lapte
PREPARARE:
Punem la fiert laptele cu zaharul si ciocolata, pana ajung la temperatura de fierbere si se topesc, apoi le luam de pe foc si adaugam untul.
Incoproram biscuitii macinati, stafidele, nucile si romul.
Turnam compozitia peste prima foaie de napolitana, o acoperim cu a doua foaie si punem ceva greu peste ele. O dam la frigider pentru cateva ore apoi o taiem in romburi sau cuburi inainte sa o servim.
Optional putem sa o decoram cu putina ciocolata topita.
Simplu, rapid si delicios!
Sa aveti pofta!
Am notat reteta trebuie neaparat sa o fac,super usoara si cred ca este si bunuta…ma inscriu si eu pe lista celor
carora nu le ajunge timpul. Daca ar avea ziua vre-o 20 de ore ar fi tare bine. Pupici!
Eu as avea nevoie de 24!!! Si inca o ora pentru mine! Sa ma relaxez! Te pup, Alice!
Criza de timp?? La mine e asa in fiecare zi :))) Si mereu ma intreb de ce fuge timpul asta asa tare de mine?? Oare ce i-am facut :)) Prajitura ta este intr-adevar salvatoare, si aratoasa…si gustoasa foc! Pupici
Draga mea, am crezut ca etapa asta va trece , ca ma tine o zi, o saptamana, o luna… dar asa e de cand am copilul! Dar nu regret, viata mea e mai plina si mai frumoasa!
Atunci eu sunt o norocoasă, stau foarte bine cu timpul, deocamdată. Prăjitura este însă de reținut și de pus în aplicare.
Multumesc, Alina!
Mmm, o bunatate!!!O trec neaparat pe lista!Pup!
Multumesc, Licuta! Te pup!
Sunt de acord cu tine in privinta timpului..:) dar si in ceea ce priveste prajitura:simpla, rapida si delicioasa! Mi-am notat-o!
Sarbatori frumoase iti doresc!
Multumesc, Flori!
mmm… fur si eu cateva bucati!!!
Sigur, eu ma fac ca nu vad!
Super super si se face repede….
DA!!!!
super prăjitură am să o fac şi eu
Ce bine arata!! 🙂
Multumesc, Edith!
Am încercat și compoziția nu sta lipita de foi. Am respectat și cantitățile.
daca o puneti fierbinte, imediat, nu are cum sa nu stea. Reteta asta este probabata de mamicile de la scoala undce invata copilul. Tuturor le-a iesit!
Ati pus o greutate peste ele? Fara greutate nu se lipsesc.
Am pus compozitia fierbinte peste foi. Greutate am pus o alta tava si peste tava ceva ….stiu de la alta reteta cu foi de napolitana. Mai incerc o singură data, nu acum. Daca iese, revin.
Exista in comerț foi mai mari și mai mici . Astea de care sunt ?