fbpx

RETETE RECENTE

SPAGHETE PICANTE CU DOVLECEI SI RICOTTA

July 11, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

200 g spaghete
350 g dovlecei tineri – dupa ce au fost curatati de coaja
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1 ardei iute
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
cateva picaturi suc lamaie
150 ml smantana pentru gatit
100 g ricotta
sare
piper
frunzulitele de pe o crenguta de cimbrisor
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput curatam dovlecelul de coaja, il feliem si saram, astfel incat sa iasa apa din acestia. Punem pastele la fiert in apa cu sare, in momentul in care apa da in clocot. Le vom fierbe conform instructiunilor de pe pachet.
Cat timp acestea se fierb, noi pregatim sosul: calim usturoiul in uleiul incins bine pana incepe sa devina auriu, apoi il scoatem si il aruncam. In acest ulei prajim dovecelul cu coaja de lamaie si ardeiul iute feliat, astfel incat sa fie rumenit usor pe ambele parti.

Dupa ce s-au calit stropim cu catvea picauri de suc lamaie si amestecam.

Adaugam smantana lichida, ricotta si frunzulitele de cimbrisor, asezonam cu sare si piper.

Lasam pe foc 1-2 minute, pana incepe sa se ingroase putin sosul. Luam de pe foc, punem pastele peste sos si amestecam pana se omogenizeaza.

Servim imediat cu patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Comentarii

  • N-am mancat niciodata in combinatia asta… dar suna tare interesant si arata foarte apetisant!
    Pupici

  • Ador pastele cu dovlecel,ca dovada am mancat ceva asemanator azi:)

  • Delicioasa combinatie! pupici

  • Nici eu nu am mancat in combinatia asta , dar sunt sigura ca as savura o portie cu mare pofta , ador toate ingredientele !!

  • Ce idee super ai avut. Am venit si eu repede la masa, cand am auzit de dovlecel si de branzica(ricotta). Cred ca e delicioasa! Pup

  • Super idee! Imi plac tare mult!

  • Hmmmm…ghiveciul meu cu dovlecei e mic copil pe langa aceasta nebunie! :))
    Abea astept sa incerc si eu reteta, te pup draga mea!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *