Spaghete picante cu dovlecei si ricotta

11 iulie 2012Diva in Bucatarie

Spaghete picante cu dovlecei si ricotta. Dupa ce s-au calit stropim cu catvea picauri de suc lamaie si amestecam.

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

200 g spaghete
350 g dovlecei tineri – dupa ce au fost curatati de coaja
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1 ardei iute
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
cateva picaturi suc lamaie
150 ml smantana pentru gatit
100 g ricotta
sare
piper
frunzulitele de pe o crenguta de cimbrisor
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pentru inceput curatam dovlecelul de coaja, il feliem si saram, astfel incat sa iasa apa din acestia. Punem pastele la fiert in apa cu sare, in momentul in care apa da in clocot. Le vom fierbe conform instructiunilor de pe pachet.
Cat timp acestea se fierb, noi pregatim sosul: calim usturoiul in uleiul incins bine pana incepe sa devina auriu, apoi il scoatem si il aruncam. In acest ulei prajim dovecelul cu coaja de lamaie si ardeiul iute feliat, astfel incat sa fie rumenit usor pe ambele parti.

Dupa ce s-au calit stropim cu catvea picauri de suc lamaie si amestecam.

Adaugam smantana lichida, ricotta si frunzulitele de cimbrisor, asezonam cu sare si piper.

Lasam pe foc 1-2 minute, pana incepe sa se ingroase putin sosul. Luam de pe foc, punem pastele peste sos si amestecam pana se omogenizeaza.

Servim imediat cu patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *