RETETE RECENTE

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

May 19, 2012 | CATEGORIA

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

Tarta cu branza si verdeturi o folosim pe post de aperitiv, dar poate inlocui cu succes cina sau micul dejun.

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

INGREDIENTE:
(pentru o forma de 22 cm)

Pentru aluat:
250 g faina
1 lingura smantana
15 gr drojdie
50 ml lapte cald + 2 linguri
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 ou
1 lingura ulei

Pentru umplutura:
300 g branza telemea
100 g cascaval ras (mozzarella)
1 legatura marar verde
cateva fire cimbrisor
1 ceapa verde – doar partea verde
1 lingura smantana
1 ou

Pentru uns:
1 ou
2 linguri smantana

PREPARARE:

Pregatim mai intai aluatul. Drojdia o punem la dospit cu zaharul, o lingura de faina si 2 linguri lapte cald. Cand aceasta a crescut o punem peste faina cernuta, amestecata cu sare.
Adaugam pe rand oul batut, smantana, uleiul, si laptele cald, framantand aluatul bine dupa fiecare ingrediente in parte.

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

Trebuie sa obtinem un aluat cu consistenta potrivita, care se dezlipeste de pe peretii vasului. Incercam sa potrivim, adaugamd lapte cu lingura sau faina, astfel incat sa obtinem aluatul de care avem nevoie. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut.

In acest timp pregatim umplutura. Dam branzeturile prin razatoare, apoi le amestecam cu verdeturile tocate, smantana si ou batut.

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

Cand aluatul si-a dublat volumul, taiem din aluatul in doua jumatati. Dintr-o bucata de aluat intindem o foaie (groasa de 2 mm) pe care o punem in tava tapetata, avand grija sa acoperim si peretii. Restul de aluat in folosim pentru impletitura de pe margine si grilajul pe care il punem peste branza.

Punem umplutura in tava, apoi marginea si grilajul.

TARTA CU BRANZA SI VERDETURI

Ungem placinta cu oul batut cu smantana si o coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 minute, sau pana se rumeneste frumos. Cand este gata o scoatem din tava si o lasam pe un grilaj sa se raceasca.

Servim placinta cu branza si verdeturi cand se raceste.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

 

Comentarii

  • Mirela Carmen

    Este o placinta bogata si aratoasa, intr-adevar face fata cu succes in toate momentele zilei!

  • diva in bucatarie

    MULTUMESC MIRELA! WEEK-END PLACUT!

  • Super arata ! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • Tartele sunt preferatele mele asa ca ma autoservesc cu o feliuta:)Arata minunat!Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta cu drag… Te pup

  • Arata extraordinar de bine!Duminica minunata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, duminica frumoasa si tie.

  • Daaaaaa, am copiat reteta si acum ma apuc sa fac si eu 🙂 ca tot e urat afara si toarna cu galeata, macar sa miroasa frumos in bucatarie :))

    • diva in bucatarie

      Larissa, sper ca iti va placea… eu nu ii prea rezist

  • Cristinusule , iarasi dau de o gramada de bunatati la tine !!! Bravoo!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *