fbpx

RETETE RECENTE

VARZA DE VARA CU PUI

May 17, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

2 verze – de marime medie
1 ceapa mare
1 catel usturoi
1 morcov
50 g kaizer
100 ml suc de rosii
2 linguri bulion
1 frunza de dafin
sare
piper
350 ml apa
4 linguri de ulei masline
1/2 legatura marar

PREPARARE:

Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim puiul. Dupa ce acesta este bine facut il scoatem si calim kaizerul, morcovul si ceapa.

Punem peste varza taiata fasii subtiri si amestecata cu marar tocat marunt, puiul si legumele calite. Adaugam apa, frunza de dafin, sare, piper si lasam sa fiarba 15 minute.

Mutam varza intr-un vas termorezistent, apoi adaugam sucul de rosii si bulionul.

Din acest moment, dam mancarea la cuptor pentru inca o ora, acoprind-o cu un capac sau cu o folie de staniol in primele 35 minute. O servim calda, cu mamaliga si ardei iute!

Pofta buna va doresc!

Comentarii

  • oh, nu pot sa cred! Pe cuvant ca la varza ma gandeam :)) mi-e o poftaaaaaaaaaa 🙂 arata super super apetisant! Pupicei!

    • diva in bucatarie

      Emily, se face asa de usor… merita facuta!

  • zilahi adela

    De abia am asteptat varza proaspata, imi place tare mult cum arata! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela, te pup!

  • Grozava varza de vara cu orice fel de carnita!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo. Te pup

  • Cat de mult imi place varza!!!

    • diva in bucatarie

      Haplea, si mie imi place varza…

  • Foarte bine arata, cred ca o sa incerc si eu ceva similar!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Claudia.

  • Delicioasa!! Eu am facut-o cu rata 🙂

    • diva in bucatarie

      DAAAA! Super buna

  • roxana

    Cu pui chiar nu am incercat,dar sunt sigura ca e foarte buna!

    • diva in bucatarie

      Ohhh, da este buna si cu pui…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *