Chec marmorat cu gem de caise si mac
Chec marmorat cu gem de caise si mac.
INGREDIENTE:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
2 linguri gem de caise
1 lingurita rasa cacao
2 linguri seminte mac
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam 3/4 din aluat intr-o tava tapetata cu ulei si faina, sau cu hartie de copt. Restul de aluat il amestecam cu gem, cacao si mac pana se omogenizeaza. Il punem peste aluatul alb si amestecam din loc in loc, pentru a realiza efectul de „marmorat”.
Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 50-60 minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 45 de minute, pentru ca este posibil ca in unele cuptoare sa se coaca mai repede. Daca nu este copt si se lipseste aluat de scobitoare, il lasam in cuptor verificand din cand in cand coacerea acestuia.
Pofta buna!
Noile cercetari au demonstrat ca macul este indicat in combaterea raguselii provenite de la aerul conditionat. Felul in care este „imbracat” in aceasta reteta ne ispiteste sa-l consumam mai des.
multumesc, Mirela.
Aratã delicios si chiar este! am si eu o felie:)
Ramona, cu drag…
Imi place…nu-mi trecea prin cap sa pun gem in chec, da’am notat!
Viviana, chiar a iesit delicios.
Mi s-a facut o foame aici la tine de nu mai rezit !! Ador gemul de caise !! 😉
Multumesc Adina.
Super delicios!!!Mmm, fur o feliuta:)Pup!
Licuta poti lua mai multe, din pacate doar virtual…
Super!!
Tks!