Chiftelute cu susan
Chiftelute cu susan
Chiftelute cu susan
Ingrediente:
500 g carne tocata
1 cartof mic ras
1 ceapa tocata fin
1 lingura cu varf pesmet
1/2 lingurita ghimbir ras
1/2 legatura verdeata
sare
piper
2 oua
200 g seminte susan
Cum faci chiftelute cu susan:
Amestecam carnea cu verdeata, ceapa tocata foarte fin, cartoful ras, pesmet, ghimbir, un ou, sare si piper, pana se omogenizeaza compozitia.
Modelam 20 de chiftelute pe care le trecem printr-un ou batut, apoi le tavalim prin semintele de susan. Punem chiftleutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 45-50 minute.
Servim chiftelutele calde, cu sos tailendez dulce-acrisor, super picant.
Pofta buna!
Sunt minunate la gust chiftelutele,si sunt si foarte frumoase.
Toate cele bune!
Multumesc Mihaela. O zi frumoasa iti doresc.
Bune tare!!Cu susan, nu am mai facut de mult.Pup!
Te pup Licuta.
Imi plac mult chiftelutele cu susan. Eu le pregateam cu somon sau curcan. Voi incerca si reteta ta 🙂 O seara frumoasa!
Multumesc.
Si mie imi place susanul!Arata foarte bine!
Multumesc Teo.
Preferatele mele intotdeauna! Arata minunat si sunt delicioase 🙂
Multumesc Dana.
Arata foarte bine chiftelutele, iar noua ne plac foarte mult…nu am facut decat cele clasice…dar vreau sa incerc si varianta aceasta. Un singur amendament…nu am ghimbir…si nu stiu dc gasesc pe aici…nu mi-a atras atentia prin vreun raft…dar caut….insa se pot face si fara? ar strica prea mult gustul? de fapt nici nu stiu dc ne vor placea cu ghimbir…ca nu am folosit pana acum…
Se poate si fara, dar cantitatea pe care am pus-o iti garantez ca nu va influenta prea mult gustul. Eu il folosesc pe fiul meu de etalon, si el a mancat fara sa spuna ca ceva nu e in ordine cu ele (un mod elegant de a-mi spune ca nu e gustul care ii place), atunci e ff bine! Poti face si fara ghimbir, dar nu te teme de el. Folosit in cantitati potrivite nu este deloc rau la gust!
Trebuiesc neapărat preparate in tava de cuptor.Prăjite în ulei de măsline,în tigaie,nu se poate?
Puteti sa incercati si in ulei, dar se va arde susanul.