Ciuperci cu sos de rosii si usturoi
Ciuperci cu sos de rosii si usturoi. Calim ceapa tocata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam cozile ciupercilor tocate si le calim impreuna cu ceapa pret de maxim 2 minute.
INGREDIENTE:
350 g ciuperci
1 ceapa medie
1 morcov mic
3 linguri sos de rosii mai gros
3-4 catei mari de usturoi
1 ceasca de apa
2 linguri ulei
1/2 legatura patrunjel verde
1-2 frunze mici de busuioc
1 praf de cimbru uscat
sare
piper
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam cozile ciupercilor tocate si le calim impreuna cu ceapa pret de maxim 2 minute.
Punem sucul de rosii peste acestea, busuiocul, cimbrul, sare, piper si apa si lasam pe foc inca 2 minute.
Asezam intr-un vas termorezistent palariile ciupercilor, le condimentam cu putina sare si piper, apoi le stropim cu ulei. Luam de pe foc tigaia, adaugam usturoiul pisat, amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o turnam peste ciuperci.
Dam vasul la cuptor pentru 30 minute, in cuptorul preancalzit la 200°C. Le putem servi calde, cu patrunjel verde, proaspat tocat. Simplu, rapid si bun!
Cu reteta ca aceasta cred ca postul trece mai usor.
Sa aveti pofta!
Ciupercile imi plac fooooarte mult.O mancare pe gustul meu.O zi buna!
Multumesc Mihaela! Te pup
Ciuperci si usturoi?Io nu rezist la asa ceva 🙂 ,plus sosul acela de rosii !Pupici
Multumesc Flory! Te pup
Cu gustul ciupercilor, un bun inlocuitor al carnii e deja toata lumea familiarizata, in general sunt pe gustul tuturor, in diverse combinatii,dar cele prezentate in imaginea de astazi arata absolut perfect,deci iti fac pofta si trebuie neaparat sa le incerci exact asa !
Multumesc Mirela!
Daca-i cu ciuperci, servesc si eu o portie! Pup
Multumesc Simona! Te pup
Foarte bine arata.Mi-ai facut o pofta.Trebuie neaparat sa incerc reteta.Mersiiiii pentru ea.Te pup si week-end placut sa ai.
Multumesc Andreea! Te pup si weekend placut si tie!
Ma innebunesti cu atatea preparate din ciuperci !!! 😉
Daca imi plac… si crede-ma ca mai am multe sugestii!
Ce minunat le-ai pregatit..bravo!!
multumesc.
ms pt idee……..
inca un fel de mankre de sec…………
Lala mie imi place…
extraordinara reteta, tocmai ce am scos tava din cuptor si ma pregatesc sa mananc…o recomand celor care nu au incercat-o inca.
Multumesc, Cristina.
Imi plac foarte mult ciupercile, iar aceasta reteta este cu adevarat delicioasa pentru ca am pregatit-o de multe ori. Pupici !
Multumesc Alice! Te pup!
sunt foarte bune!!! 🙂
foarte bn arata !!!
Am făcut astăzi. Au fost la superlativ
Multumesc!