Papricas de curcan cu galuste de faina

26 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Papricas de curcan cu galuste de faina. Taiem pieptul de curcan spalat bine, in cuburi. Ceapa taiata foarte fin o calim usor, apoi adaugam morcovul ras si ardeii taiati felii.

INGREDIENTE:

0.600 g carne de curcan
2 felii bacon afumat
2 ardei grasi – de culori diferite
1 morcov maricel
200 ml suc de rosii
1 ceapa mare
1 lingura faina
2 linguri ulei
3 linguri vin alb
sare
piper
1 lingurita boia de ardei dulce
1 praf boia de ardei iute
100 ml de smantana pentru gatit
1 frunza dafin
1 catel de usturoi
1 legatura patrunjel verde

Pentru galustele de faina:
1 ou
1 lingura apa
2-3 linguri faina
PREPARARE:

Taiem pieptul de curcan spalat bine, in cuburi. Ceapa taiata foarte fin o calim usor, apoi adaugam morcovul ras si ardeii taiati felii.

Adaugam la calit pe rand baconul taiat cubulete si carnea de curcan.

Le lasam sa se caleasca pana se albeste carnea, apoi stingem cu 3 linguri de vin, boia de ardei si suc de rosii. Si pentru ca sucul de rosii nu mi-a ajuns, am pus doar 100 ml de suc si 1 lingura sos de tomate. Adica la fix sa testez unul din sosurile celor de la Unilever Food Solutions.

Adaugam 400 ml apa, condimentam cu sare, piper, punem o frunza de dafin, un catel de usturoi (taiat pe jumatate) si lasam la foc mediu spre mic, acoperind oala cu un capac, sa fiarba.

In acest timp pregatim galustele amestecand oul cu faina, astfel incat sa obtinem un aluat foarte moale. Punem o oala cu apa si sare la fiert. Luam cu lingurita aluat si punem in apa care fierbe. Lasam sa fiarba galustele cateva minute.

Dupa 15-20 minute, cand aromele din papricas s-au imprietenit, adaugam 1 lingura faina, mai fierbem 2-3 minute, apoi punem galustele si smantana. Lasam pe foc inca 2-3 minute, pana sosul prinde consistenta dorita, apoi putem opri focul.

Cand servim adaugam din abundenta patrunjel tocat. Putem servi papricasul cu o salata de sezon langa el.

Delicioasa mancarica! Trebuie sa o incercati si voi!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Tocmai l-am invercat si eu, insa am inlocuit baconul cu sunca de casa si am lasat galustele sa fiarba in compozitie. E un deliciu ! Multumesc pt reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *