fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU GHIMBIR, CAISE SI PRUNE USCATE

December 13, 2011 | CATEGORIA

Pentru provocarea lunii decembrie gazduita de Brandusa, pe blogul ei, am facut acest chec aromat.

INGREDIENTE:

3 oua
400 g faina
250 g zahar
100 g unt
200 ml lapte
1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras
80 g caise si prune uscate
100 ml cognac
1 fiola esenta rom
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare

PREPARARE:

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey.
Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool.

Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *