Chec cu ghimbir, caise si prune uscate
Chec cu ghimbir, caise si prune uscate. Chec cu ghimbir caise si prune uscate, reteta foaret simpla si usor de facut.
Chec cu ghimbir caise si prune uscate, reteta foaret simpla si usor de facut.
Eset un desert minunat, aromat si delicios.
INGREDIENTE:
3 oua
400 g faina
250 g zahar
100 g unt
200 ml lapte
1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras
80 g caise si prune uscate
100 ml cognac
1 fiola esenta rom
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
PREPARARE:
Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey.
Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul.
Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool.
Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
foarte bine arata!!! pup :*
Multumesc Dana! Te pup
pufos si delicios cu siguranta !!
Da…
Ce bine arata!!!
Multumesc Simona!
Un amestec de arome! Delicios!
Simona, multumesc!
Plin de arome si delicios la maxim!!!Pup!
Multumesc Licuta!