Chec cu ghimbir, caise si prune uscate

13 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Chec cu ghimbir, caise si prune uscate. Chec cu ghimbir caise si prune uscate, reteta foaret simpla si usor de facut.

Chec cu ghimbir caise si prune uscate, reteta foaret simpla si usor de facut.

Eset un desert minunat, aromat si delicios.

INGREDIENTE:

3 oua
400 g faina
250 g zahar
100 g unt
200 ml lapte
1 lingurita cu varf ghimbir praospat ras
80 g caise si prune uscate
100 ml cognac
1 fiola esenta rom
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare

PREPARARE:

Caisele si prunele uscate le tocam cubulete si le punem sa se inmoaie timp de cateva ore in cognac sau whiskey.
Mixam untul cu zaharul pana devin spuma, apoi incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam esenta de rom si bicarbonatul dizolvat in putin lapte. Incorporam faina, ghimbirul ras, un praf de sare si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

La final turnam treptat laptele, avand grija sa punem si caisele si prunele care au stat in alcool.

Coacem checul timp de 60 minute in cuptorul preancalzit la 180°C. Il scoatem dupa acest interval si facem proba cu scobitoarea. Il lasam sa raceasca pe un grilaj, apoi pudram cu zahar.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *