Tort diplomat cu fructe
Tort diplomat cu fructe. Tortul diplomat cu fructe este un deliciu absolut! Nu este greu de facut, nu necesita operatiuni complicate, asa ca trebuie sa il incercati neaparat…

Tortul diplomat cu fructe este un deliciu absolut! Nu este greu de facut, nu necesita operatiuni complicate, asa ca trebuie sa il incercati neaparat…
INGREDIENTE:
16 g gelatina
1 portocala mica
6 galbenusuri de oua
200 g zahar
1 lingura faina
1 lingurita esenta vanilie
300 ml lapte
400 g smantana pentru frisca
2 plicuri intaritor frisca
400 g fructe din compot (ananas, persici, mango)
100 ml suc din compotul de fructe
300 g piscoturi
500 g frisca pentru decor
fructe pentru decor
PREPARARE:
Punem gelatina la dizolvat in sucul de fructe. Vom rade portocala si o stoarcem. Dizolvam faina cu putin lapte. Batem galbenusurile cu zaharul si cu esenta de vanilie, adaugam faina dizolvata si restul de lapte, apoi amestecam. Vom pune compozitia intr-o cratita la foc mediu pana da in clocot, apoi dam focul mic si lasam 10 min sa fiarba, amestecand continuu. Luam de pe foc, lasam putin si adaugam gelatina dizolvata, sucul de fructe si coaja de portocala.
Dupa ce s-a mai racit, dar compozitia este putin calduta, adaugam sucul de portocala si fructele din compot.
Cand se raceste complet amestecam cu frisca (400 ml smantana au fost batute) si turnam peste piscoturile asezate in forma de tort. Avem grija sa punem o folie alimentara inainte, pentru a scoate usor tortul din forma. Daca dorim un tort gata ornat, punem si cateva fructe pe fundul tavii, inainte sa turnam crema.
Acoperim cu un strat de piscoturi si dam tortul peste noapte in frigider.
A doua zi il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca si fructe.
Pofta buna!
Imi place mult cum a iesit tortul diplomat pregatit de Diana Gabriela Dima
Ce bine arata!!!!pupici :*
Multumesc Dana! Te pup
Cat e de reusit !!! Tare-mi place tortul diplomat !! Superba prezentare!
IOI! imi plac torturile diplomat!
Foarte frumos si foarte gustos!Imi place!
Delicios!
Arata foarte bine! Cred ca am mai bine de un an de cand tot imi propun sa fac tort diplomat.. Acum ma servesc de la tine! 🙂 Pupici
Multumesc Antonina!
Multumesc Andreea!
Multumesc Teo!
Multumesc Ramona!
Simona, poate il faci de sarbatori… Te pup!
Ce pofta mi-ai facut!Nu am mai mancat de mult:)Arata super bine!Pup!
Multumesc Licuta! Te pup!
Cu cativa ani in urma nu papam asa ceva , dar acum , nu refuz o feliuta ;0…
Adina ma bucur ca iti place…
MA ISPITESTI…………INGHIT IN SEC………ARATA SUPER
Multumesc Lala!
o bunatate, trebuie sa incerc reteta ta pt ca eu am dat o data gres cu un tort diplomat 🙁
Imi place tare mult! Arata super bine! Pup!
Super arata!!! Si o prezentare de nota 10
Multumesc Bianca!
arata foarte bine si cred ca este gustoasa pot sa-l fac de o zi de nastere
Ella, cu siguranta o sa iti placa acest tort!
toate mancaruri bune
Multumesc!
piscoturile mai trebuiesc inmuiate
Nu este nevoie… nu trebuie sa fie nici foarte moi, nici tari – se vor umezi exact cat este nevoie de la compozitie. Dar, daca va place textura mai moale decat atat, puteti sa le inmuiati timp de 1 secunda in lapte.
Faina reteta. Tortul diplomat e preferatul meu. Usor, racoros, rafinat – o minune de desert.
mie mi e frica ca a iesit crema prea moale, sper sa se intareasca , am pus 6 folii de gelatina de la dr oetker, oare e suficient? oricum reteta mi a facut cu ochiul si am zis sa incerc.Doamne ajuta acuma 😀
Cred ca trebuia sa pui 10- 12 foi…
Nu ne-ai spus ce faci cu smantana!
Smantana pentru frisca a fost batuta…. si amestecata! Nu punem in tort frisca pentru decor!
Delicios , vreau sa incerc si eu…nu ai spus ce ai făcut cu cele doua plicuri întăritor de frișcă
Se mixeaza cu frisca – acei 400 ml de frisca batuta.
dar cate portii ar iesi din compozitia asta! f frumos cred ca si bun!
cred ca noi am fost la masa 20 de persoane….
Cele 16 gr de gelatina trebuie sa fie foi sau gelatina granule la pachetel
nu conteza. trebuie sa avem 16 g.
Multumesc