RETETE RECENTE

BUDINCA DULCE DE PASTE

November 8, 2011 | CATEGORIA

BUDINCA DULCE DE PASTE

INGREDIENTE:

200 g paste
200 g ricotta
100 g mozzarella rasa
10 linguri de zahar
o mana de stafide
3 linguri lapte
1/2 lingurita esenta de rom
coaja rasa de la 1/2 portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie
4 oua
1 lingurita unt
unt pentru uns tava
pesmet pentru tapetat tava
un varf de cutit de sare

PREPARARE:

Se pun stafidele la inmuiat in lapte cu esenta de rom, in momentul in care incepem sa pregatim ingredientele. Fierbem pastele in apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cat timp acestea se fierb amestecam branzeturile cu zahar, oua, un praf de sare, esenta de vanilie si stafide.

BUDINCA DULCE DE PASTE

BUDINCA DULCE DE PASTE

Pastele fierte le scurgem de apa, le amestecam cu o lingurita de unt, apoi cu amestecul de branzeturi si coaja rasa de portocala. Intr-o tava tapetata cu unt si pesmet punem pastele cu branza. Vom coace budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

BUDINCA DULCE DE PASTE

Cand este coapta o scoatem din cuptor si putem servi. Mie imi place la fel de mult si rece. Poate fi pastrata la frigider cateva zile.

Pofta buna!

Comentarii

  • Delicioasa budinca!! n-am mai facut de ceva vreme, ca ai mei sunt tare mofturosi 😉 Dar mie imi place tare! pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Anto! Si mie imi place muult! Te pup

  • si noua ne place , insa nici eu nu am mai facut de multa vreme 🙁 ..

    • diva in bucatarie

      Adina, poate ti-am facut pofta si vei face curand. Te pup

  • ador pastele, dar budinca de paste e o chestiune care nu prea ma satisface :))))
    pupici

    • diva in bucatarie

      Alice, nu iti place nici budinca sarata?

  • arata foarte bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika!

  • Super delicioasa!!!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • Super arata si cred ca`i foarte buna! Pupici

  • diva in bucatarie

    OOO da! Incerca neaparat!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *