Gulas de vitel cu vodca
Gulas de vitel cu vodca. Calim ceapa tocata marunt. Adaugam carnea de vitel taiata cubulete sau fasii subtiri si continuam sa calim.

INGREDIENTE:
400 g carne de vitel
2 linguri ulei masline
1 ceapa mare
1/2 lingurita boia de ardei (paprika dulce)
1 varf de cutit paprika iute
sare
1/2 lingurita chimen
1 fir cimbru
1 catel usturoi
500 g cartofi
4 rosii proaspete
1/2 ceasca vodca
1 lingura crema de gulas
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt. Adaugam carnea de vitel taiata cubulete sau fasii subtiri si continuam sa calim.
Dupa evaporarea lichidului adaugam chimenul, sucul de rosii si crema de gulas. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp taiem cartofii in cuburi mai mari. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si rosiile pe care le-am decojit, cimbrul, apoi completam cu apa si vodca.
Vom fierbe pana cand cartofii sunt facuti. Luam oala de foc si presaram putin patrunjel tocat.
Servim gulasul imediat!
Pofta buna!
Ce bine arata,cu vodca n-am facut niciodata,ce rol are?pupici!
Alcoolul fragezeste carnea, in plus bunica mea gatea f multe preparate de carne cu vin sau vodca. Pupici
Ce rasfat!! arata tare bine! pupici
Multumesc Antonina! Pupici
Foarte bun si foarte faina combinatia !
Pup!
Mmmm.. ce bine arata.. N`am stiut ca merge si cu votca. Pupici
Multumesc Mimmi! Te pup
Multumesc Simona! Pupici
La ora asta nici nu mai intreb de gulas,dar macar vodca mai e?
vodca mai am cu siguranta!…pup
Arata tare bine. Ce este crema de gulas?
Este un fel de pasta, precum pasta de rosii, in tub sau borcan. Se gaseste in Metro sau Selgros.