INGREDIENTE:
1 kg visine
600 g zahar
1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade sau vodca
PREPARARE:
Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze aproximativ o saptamana, pana se topeste zaharul. Intre timp, noi mai scuturam damingeana, pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul si astfel, grabim topirea zaharului. Daca nu aveti damingeana puteti preapara in borcane mari pe care le inchideti ermetic.
Punem apoi alcoolul (sau vodca) si o pastram la loc racoros si intunecat pentru aproximativ o luna. Din cand in cand mai scuturam damingeana pentru a se amesteca cat mai bine ingredientele. Cand este gata, turnam visinata in sticle, astfel incat sa nu tulburam continutul. Visinele ramase le putem folosi la prajituri sau sosuri.
Noroc si sanatate!
Ce frumos arata sticla ta cu visinata! Mi-ar placea si mie sa degust un paharel:)
De asta si-a facut personal sotul meu:)
Dana, te invit cu drag la un pahar!
Si o bei tu, draga Teo…
Un paharel din asta as servi si eu, cred ca e asa parfumata! 🙂
Mihaela te invit cu drag!
Visinata faceau si ai mei cand eram copil, as face si eu dar noi nu bem alcool, cred ca s-ar consuma mai mult pt praji, dar nu e rau deloc 😉
Superba prezentare.
Multumesc Gaby!
Claudia poti face pentru musafiri, la o masa cu prietenii …
Foarte bun pentru cine bea putin alcool, la iarna un paharel pregatit in casa este excelent!
Roxana te invit la un paharel.
Se poate face cu mai putin zahar, oare… ?
Poti pune mai putin zahar, dar o poti dilua cu alcool mai mult.