RETETE RECENTE

VISINATA

July 23, 2011 | CATEGORIA

VISINATA

INGREDIENTE:

1 kg visine
600 g zahar
1/2 l alcool dublu rafinat de 90 grade sau vodca

PREPARARE:

Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai mare. Punem dopul si lasam sa macereze aproximativ o saptamana, pana se topeste zaharul. Intre timp, noi mai scuturam damingeana, pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul si astfel, grabim topirea zaharului. Daca nu aveti damingeana puteti preapara in borcane mari pe care le inchideti ermetic.

VISINATA

Punem apoi alcoolul (sau vodca) si o pastram la loc racoros si intunecat pentru aproximativ o luna. Din cand in cand mai scuturam damingeana pentru a se amesteca cat mai bine ingredientele. Cand este gata, turnam visinata in sticle, astfel incat sa nu tulburam continutul. Visinele ramase le putem folosi la prajituri sau sosuri.

Noroc si sanatate!

Comentarii

  • Ce frumos arata sticla ta cu visinata! Mi-ar placea si mie sa degust un paharel:)

  • De asta si-a facut personal sotul meu:)

  • diva in bucatarie

    Dana, te invit cu drag la un pahar!

  • diva in bucatarie

    Si o bei tu, draga Teo…

  • Un paharel din asta as servi si eu, cred ca e asa parfumata! 🙂

  • diva in bucatarie

    Mihaela te invit cu drag!

  • Claudia

    Visinata faceau si ai mei cand eram copil, as face si eu dar noi nu bem alcool, cred ca s-ar consuma mai mult pt praji, dar nu e rau deloc 😉

  • gaby_d

    Superba prezentare.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Gaby!

  • diva in bucatarie

    Claudia poti face pentru musafiri, la o masa cu prietenii …

  • Roxana

    Foarte bun pentru cine bea putin alcool, la iarna un paharel pregatit in casa este excelent!

    • diva in bucatarie

      Roxana te invit la un paharel.

  • Ioana

    Se poate face cu mai putin zahar, oare… ?

    • diva in bucatarie

      Poti pune mai putin zahar, dar o poti dilua cu alcool mai mult.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *