Covrigi pretzels facuti in casa

7 ianuarie 2011Diva in Bucatarie

Covrigi pretzels. Reteta de covrigi pretzels. Covrigi pretzels reteta Cum faci covrigi pretzels. Covrigi nemtesti pretzels. Covrigi cu aluat fiert

Covrigi pretzel, covrigi moi si deliciosi facuti in casa.

Covrigii facuti in casa ies gustosi. 

Am respectat reteta originala, care cere fierbere in apa cu bicarbonat.
Reactia chimica a aluatului fiert in apa cu bicarbonat, urmata de coacere, asigura crusta maronie si miezul moale.

Pentru acest lucru cred ca sunt atat de faimosi si iubiti.

Din acest aluat poti sa faci si rulori umplute cu crenvursti. 

Ies tare bune!

Iti las si reteta de covrigi pufosi turcesi numiti simit.

O poti citi aici.

INGREDIENTE:

500 g faina
300 ml lapte
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
25 g drojdie proaspata
1 lingurita de sare
40 g unt
1 litru de apa
3 linguri bicarbonat de sodiu
sare de mare, susan sau mac pentru topping

Mod de preparare covrigi pretzel:

Pentru inceput se amesteca drojdia cu cateva picaturi de lapte, o lingura faina si zahar.

Se lasa la dospit cam 10 minute. Apoi, se toarna peste faina, si se adauga restul de lapt si untul. Se amesteca bine.

In alaut se adauga si sarea, astfel incat sa nu se intalneasca cu drojdia.

Se framanta aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini.

Se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Daca ai cuptor cu functie de dospire, atunci este momentul sa il folosesti, setand dospirea la 30°C.

Cand aluatul a crescut se intind bucati din alouat pe o suprafata presarata cu faina. 

Bucatile se ruleaza cu plama pana rezulta un cilindru lung de aproximativ 20cm si gros de 2-3 cm.
Se formeaza covrigii prin aducerea spre mijloc a marginilor. Se lipesc bine apasand cu degetul.

Covrigii formati se pun pe o tava ce va fi pusa in frigider pentru 30 de minute.

In acest timp se pune la fiert 1 l de apa cu 3 linguri de bicarbonat si preincalziti cuptorul la 220°C.

Cand da in clocot se adauga covrigii pe rand  si se lasa 30 secunde.

Se scot din oala cu o lingura cu gauri.

Se scurg, apooi se pun pa tava de copt tapetata cu hartie. Se presara sare grunjoasa, mac sau susan. 

Covrigii pretzel se coc pentru 15-17 minute, pana devin maronii deschis.

Timpul de coacere este orientativ, caci fiecare cuptor are alta putere.


Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *