Tort de mamaliga cu ciuperci si carnati

3 decembrie 2010Diva in Bucatarie

Tort de mamaliga cu ciuperci si carnati. In alta tigaie calim o ceapa taiata solzisori si apoi adaugam carnatii. Ii prajim si ii dam la o parte de pe foc.

Straturi de mamaliga, umplute cu carnati si ciuperci, putina ricotta, ne vor bucura in seara aceasta. Nimic mai simplu, dar atat de gustos, incat nu poti rezista prea mult pe langa farfuria cu mamaliga aburind, abia scoasa din cuptor.

INGREDIENTE:

350 g malai
700 ml apa
200 g ricotta
200 g telemea
2 cepe medii
400 g ciuperci
2 carnati taiati feliute
parmezan ras
sare
piper

PREPARARE:

Punem la fiert apa pentru a face mamaliga. In acest timp noi pregatim umplutura: calim o ceapa mica taiata marunt si apoi ciupercile. Dupa ce le calim le dam la o parte de pe foc. Punem sare si piper si amestecam.

In alta tigaie calim o ceapa taiata solzisori si apoi adaugam carnatii. Ii prajim si ii dam la o parte de pe foc.

Luam un vas termorezistent si il ungem cu unt. Punem primul strat de mamaliga, apoi jumatate din ciuperci amestecate cu jumatate din ricotta, peste un strat de ciuperci calite simple, iar peste acestea un strat de telemea.

Punem inca un strat de mamaliga, carnatii, restul de ricotta, apoi inca un strat de telemea. Terminam cu un strat de mamaliga.

Dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15-20 minute. Cand este gata preasaram parmezan ras sau telemea, imediat cum o scoatem din cuptor.
Vom servi tortul de mamaliga cald.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *