Supa crema de cartofi cu bacon

29 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Supa crema de cartofi cu bacon. Legumele spalate si curatate le vom taia in cuburi si le punem la fiert in apa.

In doi timpi si trei miscari facem o supa crema de cartofi absolut delicioasa! Este o reteta simpla, economica si usor de preparat. Cei care tin post nu folosesc bacon si le garantez ca este la fel de gustoasa.

INGREDIENTE:

1.5 kg cartofi
1 morcov
1/2 telina mica (cam 100g)
1 pastarnac
1 ceapa mare
200 ml smantana de gatit – lichida!!!
2 oua
sare
piper
2 l supa de legume
2 lingurite de unt
60 -100 g bacon
1 catel de usturoi
patrunjel verde tocat – pentru servit
boia de ardei dulce – pentru servit/optional

PREPARARE:

Legumele spalate si curatate le vom taia in cuburi si le punem la fiert in apa.

Cand sunt fierte, le pasam cu ajutorul unul blender.

Punem crema la fiert in supa de legume. Adaugam ouale batute bine cu smantana si mai fierbem 5 minute.

Calim baconul in unt, cu un catel de usturoi, apoi il adaugam in crema de cartofi.

O servim fierbinte cu patrunjel verde tocat. Putem arunca un praf de boia de ardei dulce si va arata foarte bine. Nu pot sa spun despre aceasta crema decat un cuvant: minunata!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *