Muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi

7 octombrie 2025Diva in Bucatarie

Muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi. Reteta de muschiulet de porc cu sos. Cum gatesti muschiulet de porc

Muschiuleț de porc cu sos de rosii si usturoi
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor

Muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi – fine dining acasa cu muschiulet de porc gatit corect

Muschiulețul de porc este una dintre cele mai apreciate alegeri pentru cinele rafinate, datoritatexturii fragede si gustului delicat.

Atunci cand este acompaniat de un sos catifelat din rosii coapte si usturoi aromat, preparatul se transforma intr-o experiența culinara complexa si memorabila.

Atunci cand vorbim despre gastronomie de calitate, muschiulețul de porc ocupa un loc special.

Textura sa fina si gustul delicat fac din acest preparat o alegere idealapentru mesele unde rafinamentul se impleteste cu savoarea.

Acompaniat cu un sos intens de rosii si usturoi, muschiulețul devine o experiența culinara care nu incanta doar papilele gustative, ci si privirea prin aspectul sau apetisant.

Muschiuleț de porc – eleganța unei carni fragede

Muschiulețul de porc este cunoscut pentru fragezimea sa si pentru modul in care absoarbe aromele cu care este gatit.

In combinație cu rosiile coapte si usturoiul, se obține un gust echilibrat, intens si totusi catifelat.

Sosul dens de rosii, usor dulceag si acidulat, aduce un plus de prospețime, iar usturoiul ofera profunzime si personalitate preparatului.

Aceasta combinatie creeaza un preparat complet, care reuseste sa fie atat reconfortant, cat si sofisticat.

Fie ca este servit la pranz sau la cina, muschiulețul de porc cu sos de rosii si usturoi se impune prin simplitatea ingredientelor si prin rezultatul spectaculos.

Muschiuleț de porc cu sos de rosii si usturoi B

Asociere cu vin

Pentru o experiențacompleta, acest preparat este asociat cu vinul Rouge Vérité de la Beciul Domnesc.

Structura sa eleganta, cu arome de fructe rosii bine coapte si accente fine de condimente, completeaza perfect savoarea sosului si subliniaza delicatețea muschiulețului.

Echilibrul dintre taninuri si aciditate transformafiecare inghițitura intr-un moment de armonie intre vin si mancare.

Muschiulețul de porc cu sos de rosii si usturoi nu este doar o alegere culinara, ci si un statement al eleganței in gastronomie.

Fie ca este servit la o cina romantica, la o masafestiva sau pur si simplu ca un rasfaț personal, preparatul se distinge prin rafinament si versatilitate.

Muschiuleț de porc cu sos de rosii si usturoi C

De ce acest vin este alegerea perfecta

Vinul Rouge Vérité de la Beciul Domnesc se remarca printr-o structura eleganta, cu taninuri fine si o paleta aromatica bogata.

Este companionul ideal al acestui preparat, datorită caracterului său echilibrat, plin de arome fructate și note condimentate fine.

Are note fructate de cirese rosii, fragi, affine si mure, delicat nuantate de tuse condimentate.

Alaturi de muschiulețul de porc cu sos de rosii si usturoi, acest vin reuseste sa evidențieze gustul rosiilor, sa imblanzeasca intensitatea usturoiului si sa sublinieze delicatețea carnii fragede.

Beneficii ale asocierii gastronomice

  1. Evidențiaza echilibrul dintre aromele dulci-acide ale rosiilor si notele fructate ale vinului.
  2. Susține savoarea bogata a usturoiului, fara a o acoperi.
  3. Creeaza o experiența culinara unitara, unde fiecare inghițitura este amplificata de fiecare sorbitura de vin.

Las pentru inceput reteta in format video. Gasesti mai jos reteta scrisa cu explicatii pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/10 Ingrediente

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi 1
    Pe post de garniture am ales clasicul piure de cartofi, asa ca am pus la fiert cartofii in apa cu sare si am preincalzit cuptorul la 180°C cu ventilatie. In acest timp am pregatit muschiuletul ( pastrat la temperature camerei cu o ora inainte). Cu un cutit bine ascutit am indepartat membranele albe. Pentru a-l gati mai usor l-am taiat in jumatate, apoi l-am asezonat cu sare si piper pe ambele parti.
  • muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi 2
    Intr-o tigaie bine incinsa am pus uleiul, apoi muschiuletul de porc. L-am rumenit uniform pe toate partile, lasandu-l maxim 2 minute pe fiecare parte.
  • muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi 3
    L-am mutat intr-un vas termorezistent si l-am pus in cuptor. Timpul de gatire poate fi 20 sau 25 minute, in functie de grosimea muschiuletului si puterea cuptorului. Vei sti ca este gata cand temperature interna are 64°C sau facand proba apasarii. rezistenta trebuie sa fie ca atunci cand apesi in dreptul degetului mare cand il unesti cu alt deget.
  • muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi 4
    Cat timp muschiuletul a stat in cuptor am pregatit sosul. Pentru acesta am avut nevoie de un vin bun, cum este Rouge Vérité de la Beciul Domnesc. Are note fructate de cirese rosii, fragi, afine si mure, delicat nuantate de tuse condimentate
  • muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi 5
    Am taiat un catel mare de usturoi. In tigaia in care am prajit cotletul am pus putin unt, apoi am calit cateva secunde usturoiul. L-am stins cu 100 ml de vin. Dupa 3 minute am adaugat sucul de rosii. Dup ace am adaugat sare, piper, zahar si cimbru am lasat pe foc in jur de 5 minute.
  • muschiulet de porc cu sos de rosii si usturoi 6
    Intre timp s-au fiert cartofii, asa ca i-am pasat si i-am amestecat cu sare, unt si lapte fierbinte. Muschiuletul a stat10 minute dupa coacere, apoi l-am taiat. Este rozaliu, fara sa curga sange, iar carnea a ramas suculenta si frageda. L-am mancat imediat cu mare pofta. Pentru a completa această experiență, vinul potrivit joacă un rol esențial. Rouge Vérité de la Beciul Domnesc este companionul ideal al acestui preparat, datorită caracterului său echilibrat, plin de arome fructate și note condimentate fine. Va doresc spor la gatit si pofta buna!
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *