Prajitura de post cu pere si ciocolata

20 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura de post cu pere si ciocolata. Presaram 2 linguri zahar pe fundul vasului tapetat cu hartie de copt. Aranjam felii din pere peste zahar si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute.

INGREDIENTE:

150 g zahar

1 plic zahar vanilat cu rom

100 ml ulei

250 ml apa minerala

50 ml suc lamaie

1/8 lingurita esenta rom

1 praf scortisoara macinata

250 g faina

50 g nuca macinata

1 plic praf de copt

2-3 pere

Pentru topping:

100 g ciocolata neagra (minim 70% cacao sau vegana)

50 ml frisca vegetala -lichida

PREPARARE:

Presaram 2 linguri zahar pe fundul vasului tapetat cu hartie de copt. Aranjam felii din pere peste zahar si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-1

In acest timp pregatim blatul prajiturii. Amestecam ingredientele lichide cu restul de zahar tos.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-2

Amestecam ingredientele solide (faina, nuca, praf de copt, zahar vanilat cu rom si scortisoara)  si le incorporam in amestecul ingredientelor lichide.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-3

Turnam aluatul peste pere si coacem 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-4

Rasturnam aluatul cu perele in partea superioara si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-5

Pregatim toppingul topind ciocolata neagra la baine marie, apoi o amestecam cu frisca lichida vegetala.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-6

Acoperim prajitura cu ciocolata. Cand se intareste o putem taia cuburi.

prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-7prajitura-de-post-cu-pere-si-ciocolata-0

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *