fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI CREMA DE ANANAS

February 15, 2015 | CATEGORIA

prajitura-de-ciocolata-cu-rema-de-ananas

prajitura-de-ciocolata-cu-rema-de-ananas-a

O prajitura super delicioasa de ciocolata cu un gust fin de ananas ne va face ziua mai frumoasa. Pentru aceasta prajitura am ales cele mai bune ingrediente, o ciocolata fina (nu folosim ciocolata de menaj) si cel mai bun ananas din conserva de la Sun Food, astfel incat rasfatul celor dragi sa fie maxim.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

150 g ciocolata neagra

1 lingurita ness

5 oua

150 g unt

1 lingura smantana pentru frisca

2 linguri lichior ciocolata

150 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

200 g faina

2 lingurite praf de cacao

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru crema:

120 g crema de branza

120 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu il folosim pe cel pentru cafea)

100 ml frisca lichida

2 linguri zahar pudra

200 g ananas bucati din compot

10 g gelatina

50 ml suc /compot ananas

Pentru decor:

100 g ciocolata cu lapte

2 linguri lapte

1/2 lingurita unt

35 g unt

30 g zahar pudra

1 lingurita cacao

bucatele de ananas din compot

 

PREPARARE:

Rupem ciocolata si o topim cu 50 g unt, 1 lingurita ness si o lingura frisca lichida la baine marie, apoi o luam de pe foc. Cand se raceste putin adaugam galbenusurile si amestecam rapid pana se omogenizeaza.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-1a

Separat frecam untul ramas cu 100 g zahar. Adaugam ciocolata in care am pus galbenusuri si omogenizam compozitia. Incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt, apoi adaugam lichiorul de ciocolata. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam 2 plicuri zahar vanilat. Cand devin o spuma tare le adaugam blatului de ciocolata treptat, cate 1-2 linguri, amestecand usor de jos in sus.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-2

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-3

Incepem sa pregatim crema amestecand crema de branza cu lapte condensat si frisca mixata cu zahar pudra pana a devenit tare.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-4

Adaugam ananasul pasat cu un blender vertical pana devine o crema fina.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-sun-food-i

Dizolvam gelatina in 50 ml suc din compot, apoi o topim la baine-marie si o adaugam cremei, avand grija sa mixam imediat foarte bine. O dam la rece pentru 15-30 minute.

Taiem marginile prajiturii, apoi blatul pe jumatate pe lungimea lui. Punem crema intre cele 2 blaturi.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-6

Topim ciocolata cu 2 linguri lapte la microunde, adaugam untul si amestecam rapid, apoi o punem peste blatul prajiturii.

prajitura-cu-ciocolata-si-crema-de-ananas-7

Cand se intareste ciocolata putem taia prajitura in cuburi. Mixam untul cu zahar si cacao, apoi realizam cu ajutorul unui posh realizam decorul final al prajiturii: cream niste rondele in care vom putea pune feliute/cuburi de ananas.

prajitura-de-ciocolata-cu-rema-de-ananas-sun-food

Yammy! Un deliciu absolut!

Comentarii

  • Arata grozav prajitura ta,absolut de incercat! Te pup,Cristina ! :*

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Flory!

  • gianina

    Esti minunata,ne uimesti ca de obicei cu delicioasele tale retete,pentru care nu-mi ramane decat sa-ti multumesc din tot sufletul.Ce crema de branza ai folosit?Te sarut,sa ai o saptamana minunata.Gianina

    • diva in bucatarie

      Philadelphia. Te imbratisez!

      • Elena

        De ce nu se spun si marimile tavi pt blat???

  • Yummy, arata grozav de bine prajiturica. Te pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!! Te pup si eu!

  • Raluca B

    Arata foarte bine si cred ca este delicoassa. Ce dimensiuni are tava?o saptamana frumoasa iti doresc.

    • diva in bucatarie

      Multumesc! 19*25 cm

  • poze superbe si prajitura sigur foarte buna

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Didi!

  • Perfecta!!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Vai cat de bine arata prajitura asta si cat de clara este poza!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Cristina

    Ce minunatii faci…!vreau si eu sa primesc toate retetele tale prin e/mail,se poate?si cu buton de save,sa le stochez pe toate,hihi!sigur visez numai prajituri in noaptea asta 🙂 .

    • diva in bucatarie

      🙂 SPER SA REZOLV CURAND PROBLEMA NEWSLETTER-ULUI.

  • cami

    Stiu ca ananasul contine o proteina care descompune gelatina. Sau daca e din conserva, nu se mai intampla accest lucru?

    • nu se intampla deloc acest lucru! Nici cu cel proaspat nici cu cel din conserva. 🙂

  • vant mariana

    E minunata…cred ca si gustul e pe masura…super delicios

  • Miki

    Am încercat reteta și…. EȘEC în privința blatului, mi.a ieșit o compoziție foarte tare din care după coacere mi. a rămas ca o foaie. Am urmat întocmai reteta inclusiv cantitățile. Este imposibil sa.ti iasă blatul asa pufos din ingredientele care le.ai scris i reteta. Ceva nu ai trecut în reteta pentru blat.

Leave a Reply to Maria Udrea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *