Din pacate multe persoane nu consuma stevie fara ca macar sa ii cunoasca gustul.
Daca ii vei da o sansa vei avea surpriza sa descoperi ca are un gust dulce-acrisor placut.
Aceasta aduce si beneficii pentru organism fiind bogata in vitamine (C, A, E si K), minerale (fosfor, calciu, zinc, fier) si fibre.
Are un continut bogat de antioxidanti, intareste sistemul imunitar, ajuta la detoxifiere si digestia, reduce inflamatia si imbunatateste vederea.
Stevia creste spontan, o poti gasi langa paduri, pe camp sau o iei din piata.
Mai este cunoscuta si sub alte denumiri: dragomir, dragavei, dragaveica, crestatea, limba-boului, macrisul-cucului.
Daca te-am convins sa o introduci in meniul tau iti las ca inspiratie si alte retete cu stevie:
Mai multe retete de primavara:
Iata cateva sfaturi pentru ca reteta de ciorba de stevie cu legume si zdrente de oua sa iasa pe gustul tau:
Din aceasta supa poate manca toata familia 2-3 zile. O pastrezi in frigider acoperita. Aroma este mai intensa a doua zi. Daca a iesit prea multa poti sa o congelezi si o servesti in momentele in care nu ai timp sa stai in bucatarie. In congelator o pastrezi maxim 3 luni.