Prajitura Miorita, delicioasa si aromata

Prajitura Miorita, cu foi de cacao si crema de ciocolata, este un desert elegant, fin si aromat.

Prajitura Miorita este o adevarata incantare pentru iubitorii de deserturi rafinate, cu gust intens de ciocolata. Are un aspect elegant, gust delicios si aroma ce te cucereste de la prima degustare. Este perfecta pentru orice sarbatoare, aniversare sau pur si simplu pentru momentele in care vrei sa ii rasfeti pe ai tai. Foile moi si pufoase, imbracate in crema de ciocolata aroma cu vinars Miorita, fac ca acesta prajitura sa arate spectaculos pe orice platou. Prajitura Miorita B Reteta se face simplu si usor. Secretul acesteia sta in ingredientele simple, dar de calitate.

Iata cateva sfaturi pentru un rezultat perfect:

  1. Foloseste cacao de buna calitate pentru un gust intens si autentic
  2. Untul trebuie sa aiba grasime de minim 80%.
  3. Ciocolata trebuie sa fie de cea mai buna calitate
  4. Ai grija ca ouale sa fie proaspete
  5. Pune prajitura in frigider inainte sa o tai, iar pentru feliere foloseste un cutit bine ascutit, cu lama lunga si subtire
  6. Curata cutitul dupa fiecare rand taiat
  7. Pentru aroma deosebita foloseste vinars Miorita de la Beciul Domnesc.
Miorita V.S. este cel mai tanar vinars sau prima strofa a baladei Miorita. Chiar daca este tanas, acesta este stralucitor, imbogatit cu reflexele aurii ale chihlimbarului. Are un gust placut si echilibrat, cu note de fructe confiate si caramel, impletite subtil cu tuse delicate de vanilie. Este recomandat a fi savurat la 20-22°C. Daca il adaugi intr-o salata de fructe o sa iti placa foarte mult! Prajitura Miorita C

Daca iti plac prajiturile cu foi iti las cateva retete ca inspiratie:

  1. prajitura cu nuca si crema caramel
  2. Albinita
  3. prajitura Jerbo
Prajitura Miorita aduce un plus de eleganta si rafinament meselor in familie sau evenimentelor importante. Gustul intens de cacao, combinat cu crema fina de ciocolata si aroma de vinars, transforma prajitura intr-o adevarata experienta culinara. Indiferent de ocazie, acest desert va fi mereu o alegere inspirata. Fie ca o servesti la mesele de sarbatoare sau o pastrezi pentru momentele speciale alaturi de cei dragi, prajitura Miorita cu foi de cacao si crema de ciocolata va cuceri cu siguranta orice iubitor de dulciuri. Iti las pentru inceput reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile pas cu pas.
Porții: 12 porție(i)
Timp de pregătire: 15 mins
Timp de coacere: 15 mins
Timp total: 30 mins
Ingrediente
    Pentru blat - tava 30*36 cm
  • 6 oua
  • 1 varf cutit de sare
  • 160 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 140 g faina 000
  • 30 g amidon
  • 30 g pudra de cacao
  • Pentru crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca min.30% grasime
  • 30 ml Vinars Miorita V.S.
  • Pentru decor
  • 3-4 lingura ciocolata rasa
Instructions
  1. Pentru inceput am pregatit crema. Am incalzit smantana pentru frisca , am turnat-o peste cuburile de ciocolata si am lasat sa astepte 4 minute. Apoi am amestecat pana s-a topit ciocolata.
  2. In continuare am mixat untul moale cu zaharul pudra pana cand acesta s-a dizolvat. Am pus ciocolata peste acesta in cateva transe si am mixat pana s-a omogenizat, fara sa insist foarte mult.
  3. La final am turnat 30 ml de vinars Miorita Very Special de la Beciul Domnesc.
  4. Am pus crema la frigider, am preincalzit cuptorul la 180°C si am trecut la pregatirea foilor. Am amestecat faina cu pudra de cacao si amidonul. Intr-un bol mare am spart ouale. Am adaugat un varf cutit de sare, zaharul vanilat si zaharul tos. Am mixat in jur de 8 minute sau pana cand si-au dublat volumul, au devenit cremoase si zaharul s-a topit.
  5. In continuare am incorporat ingredientele solide. Dupa ce am omogenizat compozitia am turnat aluatul in tava mare a cuptorului. L-am intins astfel incat sa ajunga pana la margini si in colturi. S-a copt in 10 minute.
  6. Am rasturnat blatul apoi am desprins hartia. Cand s-a racit am raschetat partea blatului care va fi acoperita de crema, pentru ca aceasta sa se lipeasca mai bine. Am taiat blatul astfel incat sa obtin trei fasii de aceeasi latime.
  7. In continuare am montat prajitura acoperind primul blat cu aproximativ 40% din crema. Am nivelat, apoi am pus al doilea blat. L-am acoperit cu 40% din crema, iar peste al treilea blat am intins restul de crema. Pentru décor am raschetat ciocolata pastrata in congelator, dar poti folosi si decoruri din zahar sau ciocolata.
  8. Am servit prajitura cu un pahar de vinars Miorita. Merg foarte bine impreuna!
Notă rețetă

Poti pastra prajitura pana la 5 zile intr-o cutie inchisa etans sau acoperita cu un clopot de sticla.