Placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa

Placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa este un preparat delicios, perfect pentru orice masa a zilei. Aceasta se face usor si este si plina de arome delicioase, fiind ideala pentru a fi servita la pranz, cina sau ca aperitiv. As putea manca placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa in fiecare saptamana si nu m-as plictisi de ea! Daca nu ai timp sa pregatesti aluatul de foietaj il poti cumpara, dar ar fi pacat sa nu te bucuri de un preparat cu ingrediente 100% controlate de tine. Desi pare greu de realizat, aluatul pe care l-am facut aici nu necesita tehnici complicate si nici timpi foarte mari de lucru. Placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa b Iti las cateva sfaturi si trucuri pentru ca placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa sa iasa perfecta:
  • 1. Alege pentru aluatul de foietaj faina de cea mai buna calitate.
  • 2. Cu faina Baneasa 000 vei obtine rezultatul dorit.
  • 3. Lasa faina in frigider inainte sa pregatesti aluatul.
  • 4. Pune untul in congelator cu o noapte inainte.
  • 5. Foloseste ciuperci proaspete pentru aroma intensa si gust bun.
  • 6. Gusta umplutura dupa gatire si adaugi, dupa gust, sare sau piper.
  • 7. Daca nu iti place mararul il poti inlocui cu patrunjel.
Placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa C Iti las ca inspiratie si alte retete de placinte cu ciuperci:
  1. placinta de post cu ciuperci
  2. placinta ruseasca cu ciuperci si orez
  3. placinta Wellington vegetariana cu ciuperci si merisoare
Descopera cum sa prepari placinta cu ciuperci cu aluat facut in casa, urmand reteta mea pas cu pas. Pentru inceput o poti urmari in format video, mai jos gasesti explicatiile scrise.
Porții: 16 porție(i)
Timp de pregătire: 45 mins
Timp de coacere: 45 mins
Timp total: 90 mins
Ingrediente
    Tava cu dimensiuni 24*24cm
    Pentru Aluat Foietaj
  • 300 g unt foarte rece
  • 300 g faina rece
  • 100 ml apa foarte rece
  • 2 g sare
  • Pentru umplutura
  • 1.5 kg ciuperci champignon
  • 2 cepe foarte mari
  • 60 ml ulei
  • 3 oua de marime medie
  • 150 g cascaval ras ((mozzarella))
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingura marar tocat
  • 2 lingura pesmet
Instructions
    Pregatire aluat
  1. In bolul unui mixer mare am pus faina. Am adaugat sare si jumatate din cantitatea de unt. Am mixat 30 secunde, apoi am turnat apa foarte rece si am pus restul de unt. Am mixat pana cand s-a format aluatul.
  2. L-am pus pe masa de lucru tapetata cu faina, am presarat faina si l-am intins intr-un dreptunghi de 35*25 cm. Am impartit aluatul in trei si am impaturit prima treime peste cea din mijloc. Am pus si cealalta treime peste primele doua. Am intins iar aluatul in sens invers decat prima oara. Am obtinut un dreptunghi de 40*30 cm. L-am impaturit pe lungime, am taiat in jumatate si am rulat cele doua bucati. Am pus aluatul in frigider pentru doua ore.
  3. Pregatire umplutura
  4. Am tocat cepele marunt, iar ciupercile bine curatate in cuburi mici. Am incins jumatate din cantitatea de ulei si am calit jumatate din cantitatea de ceapa. Cand s-a inmuiat am pus jumatate din ciuperci si am prajit pana s-a evaporat lichidul si s-au rumenit. Am repetat operatiunea cu restul de ceapa si ciuperci, apoi le-am pus pe toate in tigaie si le-am lasat sa se raceasca complet.
  5. Am presarat sare si piper si am amestecat. Intr-un bol am spart trei oua si le-am amestecat bine. Le-am pus peste ciuperci, apoi am adaugat cascavalul ras si mararul verde, proaspat tocat.
  6. Montare placinta
  7. Am intins pe rand cele doua rulouri de aluat si am taiat marginile in asa fel incat sa intre si sa arate frumos in tava. Dupa ce am pus primul aluat l-am intepat cu furculita, pentru a impedica sa cresterea neuniforma a acestuia, apoi presarat 1 lingura de pesemet. Am distribuit-o uniform, apoi am pus ciupercile.
  8. Le-am nivelat, am presarat iar pesmet, apoi am pus al doile-a aluat. L-am intepat cu furculita si pe acesta.
  9. Coacere placinta cu ciuperci
  10. Am copt placinta timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
  11. Servire placinta
  12. Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am taiat-o cu un cutit bine ascutit cu lama subtire in 16 bucati. A iesit delicioasa, cu blat crocant si umplutura aromata, bine legata. Nu se destrama cand este taiata.
Notă rețetă

Placintele cu ciuperci sunt un preparat simplu si versatil, care va incanta papilele gustative ale intregii familii. Cu aceasta reteta traditionala si usor de urmat vei obtine o placinta cu blat crocant si aerat, perfecta pentru orice ocazie.