Omleta japoneza rulata in straturi se face in mod special in tigai dreptunghiulare, dar poti sa alegi si tigai rotunde, cu diametrul mic, pentru a obtine cat mai multe straturi.
Eu am folosit doar trei oua, dar iti recomand sa pui patru .
Vor iesi minim 2 straturi in plus si va arata mult mai bine.
Nu trebuie sa bati ouale foarte mult, dar trebuie sa ai grija ca albusurile si galbenusurile sa fie bine omogenizate.
Se pare ca strecurand compozitia de oua nu exista riscul sa obtii cocoloase si rularea va fi usoara.
Eu nu am stracurat-o si m-am descurcat foarte bine.
Pentru a da mai multa culoare poti adauga chives tocata foarte marunt, patrunjel sau cubulete de ardei colorat.
Asta o vei face doar dupa ce te prinzi cum obtii straturile de omleta japoneza rulata.
Exista variante cu soia, zahar, mirin, in functie de zone din Japonia.
Am publicat si alte retete din bucataria japoneza:
Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati si alte retete de omleta, iti las colectia mea aici.
Las cateva sfaturi pentru ca reteta sa iti iasa perfect din prima:
Omleta japoneza rulata iese pufoasa, umeda si gustoasa. Nu iti face probleme pentru primele straturi rulate, daca nu arata perfect. Urmatoarele le vor acoperi si le vei rula mai bine. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei inainte sa torni ouale, ca sa fii sigur ca nu se lipesc de tigaie. Foloseste o tigaie antiaderenta de calitate, cu diametrul mic. Daca ai posibilitatea sa achizitionezi o tigaie dreptunghiulara omleta japoneza rulata va iesi perfect!