Acesti cartofi Hasselback cu parmezan si verdeata sunt foarte gustosi si se fac usor.
Taiati evantai, cu felii subtiri crocante la exterior si moi si fragede la interor, sunt pur si simplu impresionanti atat din punct de vedere vizual, cat si al gustului.
Ii poti manca ca fel de sine statator sau pe post de garnitura.
Este important sa ai grija ca atunci cand ii feliezi sa nu duci cutitul pana la capat.
Te poti polosi de manerele a doua linguri de lemn sau de doua tocatoare de aceeasi inaltime, cutitul oprindu-se pe acestea.
Ai grija sa ii ungi de mai multe ori in timpul coptului. Grasimea care intra intre felii aduce un plus de gust, iar exteriorul devine mai crocant.
Daca vrei sa incerci si alte retete de cartofi intregi la cuptor iti las mai jos cateva sugestii:
Poti pastra cartofii Hasselback in frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pana la 4 zile. Ii reincalzesti la cuptorul cu microunde si poti pune un cub de unt sau ulei de masline peste ei. Reteta originala de contine doar cartofi, unt, sare si piper. Poti sa o incerci si asa, dar poti adauga si alte ingrediente precum fulgi pe ardei iute, zaatar, pudra de boia afumata. Orice vei alege vor iesi grozav de gustosi!