Salata de oua cu branza de vaci

Salata de oua cu branza de vaci -  o gustare sanatoasa, rapida, hranitoare si savuroasa

Daca esti in cautarea unei retete sanatoase, simple, gustoase si nutritive, salata de oua cu branza de vaci este o idee buna. Este un preparat versatil, ideal pentru micul dejun, aperitiv sau gustare rapida in orice moment al zilei. In plus, poate fi adaptata usor, in functie de ce ai prin frigider. De sa alegi reteta de salata de oua cu branza de vaci? Aceasat salata nu este doar gustoasa, ci si sanatoasa. Ouale sunt o sursa excelenta de proteine de calitate, ce contin si vitamine importante (A, E, B12, D), dar si minerale benefice organismului. Branza de vaci aduce textura cremoasa si aport de calciu si proteine. Salata de oua cu branza de vaci este perfecta pentru persoanele care isi doresc o alimentatie echilibrata, dar si pentru cei care sunt la diverse diete. Este o alternativa sanatoasa pentru mesele obisnuite. Salata de oua cu branza de vaci B

Ideala pentru mese rapide si variate

Unul din mare avantaje ale retetei este versatilatea acesteia. O poti personaliza adaugand castraveti murati, ceapa verde, ardei gras, ridichi. In functie de gust poti adauga pudra de boia dulce, chimion sau inlocuiesti mararul cu patrunjel.

Mai multe retete de salata de oua:

  1. Dietetica, cu iaurt
  2. Cu avocado
  3. In stil grecesc

Cu ce o servesti?

Se prepara rapid si usor. Poate fi servita cu paine prajita, lipii, pitta. Daca vrei sa servesti aperitive santoase la o masa festiva o poti folosi ca umplutura pentru ardei, rosii, avocado. Merge servita alaturi de salata verde, baby spanac sau salata de rucola. Se poate manca si la cina cu cartofi copti sau prajiti la air fryer.

O reteta pe care o vei indragi

Salata de oua cu branza de vaci va intra rapid in topul preferintelor si o vei pregati iar si iar. Are gust echilibrat, textura placuta si se face rapid, cu putine ingrediente. Este potrivita pentru intreaga familie. Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare. Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Porții: 2 porție(i)
Timp de pregătire: 5 mins
Timp de coacere: 10 mins
Timp total: 15 mins
Ingrediente
  • 4 oua de marime medie
  • 120 g branza de vaci (poate fi si ricotta sau urda)
  • 1/4 ceapa rosie mica
  • 1 tija mica apio
  • 1 lingura marar tocat (poate fi si o lingurita marar uscat)
  • 2 lingura ulei de masline cu aciditate mica
  • 1 lingura suc lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingura iaurt grecesc (o lingura cu varf)
Instructions
  1. Mi-am pregatit ingredientele la indemana pentru ca totul sa mearga rapid. In poza nu regasiti iaurtul, caci l-am adaugat pe parcurs, pentru mai multa cremozitate.
  2. Am pus ouale la fiert in apa rece cu sare. Le-am lasat pe foc 10 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Le-am scos apoi, le-am curatat si le-am lasat sa se raceasca. In acest timp am pregatit dressing-ul. Am amestecat uleiul de masline cu suc de lamaie, mustar, sare si piper, pana s-a omogenizat compozitia.
  3. Intr-un bol am pasat cu furculita branza de vaci. Am adaugat apio (telina) si mararul tocate marunt.
  4. Am pus ouale in bol si le-am zdrobit si pe acestea cu furculita.
  5. La final am adaugat dressingul cu mustar si o lingura varfuita de iaurt grecesc. Am amestecat si salata de oua cu branza de vaci a fost gata. A iesit foarte gustoasa!
Notă rețetă

O poti pastra in frigider pana la 2 zile. Salata se pune intr-o cutie pe care o inchizi etans. Salata de oua cu branza de vaci este o optiune sanatoasa si gustoasa pentru gustari sau mic dejun.